Business

DONG hæver sin mindstepris med over 8 milliarder

Bundniveauet for den snarlige Dong-aktie bliver hævet med 20 kroner pr. aktie til mellem 220 kroner og 255 kroner.

Dong Energy varmer op til torsdagens børsnotering med en noteringsværdi i den høje ende.

Da Dong erklærede sig klar til at gå børsvejen, blev startprisen sat til mellem 200 og 255 kroner, men efter at have set den massive interesse blandt de helt store investorer tør Dong nu fjerne en stor luns af mindsteværdien.

Her til morgen har bank-konsortiet bag børsnoteringen sendt ud til sine store kunder, at børsnoteringskursen bliver mellem 220 og 255 kroner.

Det erfarer TV 2 Business fra en central kilde, ligesom flere medier erfarer tilsvarende.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Lugter af over 100 milliarder

Det betyder, at Dongs mindsteværdi vokser med 8,4 milliarder kroner, så energikoncernen fra første børsdag som minimum vil være 91,9 milliarder og op mod de 106,5 milliarder.

Ifølge TV 2 Business' oplysninger ligger den endelige startpris til at lande lidt over midten i intervallet, og dermed ser en børsnotering lidt over de 100 milliarder kroner nu meget realistisk ud i årets største børsnotering i Europa. 

De professionelle investorers forhåndsinteresse har været så bredt funderet, at efterspørgslen efter Dong-aktier i den billige og nu urealistiske ende er flere gange det kommende udbud.

Må ikke falde fra børsstart

Også i toppen på kurs 255 overgår efterspørgslen antallet af aktier til salg, men for Dong er det afgørende, at der også er pæn rift om aktien i markedet efter børsnoteringen torsdag, så aktien stiger solidt og dermed bliver en succesfuld børsnotering.

Den seneste børsnotering i København var tobaksproducenten Scandinavian Tobacco Group, der på noteringsdagen hurtigt så sin kurs blive sendt tilbage til udgangspunktet på 100 kroner, og så måtte sælgerbankerne bag træde til og støtteopkøbe tobaksaktien for at undgå et fald til under startsskuddet.

Den situation vil være gift for Dong, der kæmper en hård kamp for at forsvare en fordobling i værdien siden Goldman Sachs for to et halvt år siden købte sig ind i det statsejede energiselskab.