Business

Strejkende slagteriarbejdere trues med fyring

Hovedparten af de 1300 medarbejdere på slagteriet valgte at gå i arbejde igen torsdag, men da aftenholdene mødte ind, valgte to af fem aftenhold at fortsætte strejken. LISELOTTE SABROE / Scanpix Denmark

200 medarbejdere strejker fortsat, og nu giver ledelsen dem frist til mandag til at gå i arbejde.

Omkring 200 medarbejdere på Danish Crown's slagteri i Horsens strejker ifølge Danish Crown fortsat.

Men nu får de kniven for struben af slagteriets ledelse, der giver dem en frist til mandag til at genoptage arbejdet.

- Nu får de en sidste chance for at genoptage arbejdet, og det håber vi inderligt, at de vælger at gøre, siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Hvis det ikke sker, kan medarbejderne betragte deres ansættelse hos Danish Crown som ophørt, hedder det i pressemeddelelsen.

Hovedparten af de 1300 medarbejdere på slagteriet valgte at gå i arbejde igen torsdag, men da aftenholdene mødte ind, valgte to af fem aftenhold at fortsætte strejken.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi er nået hertil, siger Per Laursen.

- I løbet af den forgangne uge har vi gang på gang understreget over for de strejkende medarbejdere, at flere af de fremsatte krav aldrig ville blive genstand for en forhandling.

- Det har desværre ikke fået dem til at opgive kravene, siger Per Laursen.

Har strejket en uge

Strejken begyndte for en uge siden, da tre afdelinger valgte at parkere knivene. Det skete i utilfredshed med en ny akkordløn.

Mandag bredte strejken sig til hele slagteriet. Arbejdsnedlæggelsen er kendt overenskomststridig, og de strejkende er blevet pålagt at genoptage arbejdet.

I modsat fald skal de betale en skærpet bod pr time, de ikke arbejder.

Tillidsmand Klaus Olesen ser kritisk på, at Danish Crown nu advarer om fyresedler.

- Umiddelbart mener jeg ikke, at man kan gøre det på den her måde. Men det vil vi se på, i tilfælde af at der rent faktisk er kolleger, der bliver fristillet, siger han.

Kan ikke forhandle en bedre aftale

Ifølge ham er det kun godt omkring halvdelen af de ansatte på de to resterende aftenhold, der fredag aften har valgt at gå hjem og fortsætte strejken.

Og han tror, at også de godt 100 personer vil affinde sig med at vende tilbage til slagtebordene mandag.

- Deres klare tilkendegivelse over for mig er, at de kommer på mandag og genoptager arbejdet, siger han.

Allerede torsdag sagde Klaus Olesen, at han ikke mente, at han kunne forhandle en bedre aftale frem til slagterimedarbejderne, end den ledelsen har givet i løbet af strejken.