Business

Pengeregn over Uber: Saudi-Arabisk oliefond skyder 23 milliarder i omdiskuteret taxatjeneste

Pengene skal bruges til yderligere ekspansion. I Danmark er Ubers fremtid dog stadig uvis.

Den omdiskuterede taxatjeneste Uber har gået sin sejrsgang i store dele af verden, og nu får selskabet masser af penge at rutte med til at ekspandere yderligere.

Pengene kommer fra Saudi-Arabiens nyoprettede oliefond, som har investeret 23 milliarder kroner i Uber

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Uber er stormet frem i flere lande i Mellemøsten og Nordafrika og har over for den nye investor forpligtet sig til at satse yderligere 250 millioner dollar på at udbrede sin tilstedeværelse i området.

Stormer frem

I øjeblikket kan man bestille en Uber-bil i ni lande og 15 byer i regionen. Selskabet konkurrerer med flere nystartede firmaer, der tilbyder samme service. Blandt disse er selskabet Careem, der er til stede i 20 byer i regionen.

I Saudi-Arabien er 80 procent af Ubers kunder kvinder, oplyser selskabet. Officielt er der ifølge Reuters ikke en lov, som forbyder kvinder i ørkenstaten at køre bil, men landets strenge religiøse regler tillader det ikke.

Milliarder og milliarder

Investeringen i Uber er en af de første fra den nyoprettede fond, der er polstret med indtægter fra salg af olie og blev oprettet i april i år.

Fonden har en formue på to milliarder dollar. Det svarer med dagens kurs til 13.200 milliarder kroner eller cirka dobbelt så meget som Norges oliefond.

Stor modstand i Danmark

Uber Danmark præsenterede i går selskabets regnskab for første kvartal, og regnskabet viste en solid fremgang. Ubers fremtid i Danmark er dog usikker, da retten endnu ikke har taget stilling til retningslinjerne for taxatjenesten. Uber er ikke længere aktive i Sverige, og også i mange andre lande har der været stor modstand mod selskabet.

Herhjemme er det især taxabranchen, der raser. 

Uber sagde også i går farvel til selskabets danske direktør, Mathias Thomsen. I stedet er det nu norske Carl Edvard Endresen, der står i spidsen for Uber Danmark.  afløser Mathias Thomsen, der har siddet i spidsen siden tjenestens lancering i 2014.

Uber er stadig et lille selskab, i hvert fald i forhold til den mediemæssige opmærksomhed selskabet får, men med kapitalindsprøjtningen fra Saudi Arabian Public Investment Fund vurderes Uber at få en markedsværdi på 62,5 milliarder dollars, hvilket svarer til mere end 400 milliarder kroner. Det er mere end for eksempel A. P. Møller-Mærsk.

Hvis du vil læse mere om TV 2 Business så klik her.