Business

Stjernearkitekten Bjarke Ingels skovler penge ind

BIG fordobler både top- og bundlinje i nyt regnskab.

Arkitektfirmaet BIG har ikke svært ved at leve op til sit navn. Firmaet viser i regnskabet for 2015, at både omsætning og indtjening buldrer afsted.

Bruttofortjenesten landede på 202 millioner kroner sidste år, og resultatet før skat ramt små 60 millioner kroner. Det er en fordobling i forhold til året før.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Væksten er i høj grad drevet af udlandet – især USA – hvor stifteren Bjarke Ingels også er bosat. Her har Bjarke Ingels og hans innovative byggerier de seneste år tiltrukket stor opmærksomhed, og tidligere på året kårede Time Magazine Bjarke Ingels som en af verdens mest indflydelsesrige personer. 

 - Bjarke er den første store arkitekt i branchen, som har lagt frygten bag sig. Han har smidt sin ballast og svæver, skrev magasinet om den danske arkitekt.

Bjarke Ingels var eneste danske på listen – dog har navne som forhenværende EU-kommissær Connie Hedegaard og klimadebattøren Bjørn Lomborg tidligere optrådt på listen.

Arbejder sammen med Elon Musk

Også den flamboyante rigmand tech-filantrop Elon Musk har et godt øje til den danske stjernearkitekt. Sammen arbejder de i øjeblikket på det nye futuristiske og lynhurtige tog Hyperloop, der skal transportere passagerer fra San Fransisco til Los Angeles på mindre end en halv time.

Herhjemme er Bjarke Ingels især kendt fra VM Bjerget og 8-Tallet i Ørestad, og senere i år skal Amager Bakke, som er en affaldsforbrænding med en skibakke på toppen, efter planen stå færdig.

Også internationalt står BIG bag flere spektakulære byggerier. Blandt andet på Manhattan i New York, hvor BIG blandt andet står bag en bygning formet som en pyramide.

Styr på forretningen

Selvom Bjarke Ingels både kan kalde sig stifter og ejer, er han ikke administrerende direktør i BIG. Det er derimod Sheela Søgaard, og regnskabet understreger, at der er styr på forretningen. Selvom det især er omsætningen, der spurter afsted, viser fordoblingen af bundlinjen, at der også er styr på omkostningerne.

Virksomheden har mere end 300 ansatte på kontorer i København og New York.