Business

Kommunikationsrådgiver: Kildne spørgsmål venter Dongs topchef

Dong-direktør Henrik Poulsen kan blive kastet ud i en svær disciplin, når han mandag aften mødes med potentielle småaktionærer.

Kritikken af statens salg af Dong-aktier til Goldman Sachs er blusset kraftigt op, efter at energigiganten i sit børsprospekt er blevet værdisat til mellem 83,5 og 106,5 mia. kr.

Blandt andre flere politikere mener, at Dong for to år siden blev solgt alt for billigt, og at Danmark dermed nu forærer milliarder til den amerikanske investeringsbank.

Kritikken kan også blive en udfordring for Dongs direktør, Henrik Poulsen, når han mandag aften står over for potentielle småaktionærer i København på det første af to aktionærmøder.

En svær opgave for direktøren

- Den vej ville jeg ikke gå for langt ned ad, hvis jeg var ham. For det er en vældig, vældig svær opgave for en direktør at forklare, hvordan man kom af sted, siger kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen til TV 2 Business.

- Han kan håbe på, at der vil være mere fokus på det kommercielle og på Dongs planer for fremtiden, siger kommunikationsrådgiveren.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Ender Dongs børsværdi i den lave ende af prisspektret, vil Goldman Sachs aktiepost være vokset fra 8 til 15 mia. kr. de seneste to år. Lander prisen i toppen, er værdien 19 mia. kr. 

Christiansborg lytter med

Blandt andre DF-formand Kristian Thulesen Dahl og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har kritiseret det oprindelige salg for at være en ren foræring til Goldman Sachs. Og selv om det mandag aften er potentille småaktionærer, Dong-direktør Henrik Poulsen står over for, vil hans optræden og svar på kritiske spørgsmål også blive vurderet fra politisk hold, vurderer Anders Heide Mortensen.

- Det er ikke ligegyldigt for Dongs virksomhed, om man har et parti som Dansk Folkeparti bag sig. Det er ikke ligegyldigt, om man kan regne med opbakning fra Slotsholmens (Christiansborgs, red.) embedsmænd og politikere, siger kommunikationsrådgiveren til TV 2 Business.

Dongs første aktionærmøde begynder kl. 17.45 på Hotel Marriott i København. Du kan følge mødet live på TV 2 Business-appen.