Business

Hængepartier kan koste Dong milliarder

Køberne til Dong-aktierne skal tage hensyn til en stribe sager, der kan ende i milliardtab for energigiganten.

Et stor grøn satsning på vind er ikke det eneste, der kan tilskrives den kommende Dong-aktie. Store aktiver i olie, gas og forsyningsforretning indeholder en håndfuld uafklarede sager, der kan koste Dong dyrt.

Det skriver Børsen.

Dong har en række sager, som har en mere uheldig udsigt end selskabets lederposition i vind. Mest kendt er voldgiftssagen omkring Hejrefeltet i Nordsøen, hvor leverandørerne kræver 1,4 mia. kr.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Elkunder kræver milliarder

- Den rene fortælling om Dong er vindvisionen, det er der, fremtiden ligger. Og så har man lidt en klods om benet i form af olie, gas og forsyning, hvor man skal bokse med noget bagage, siger Sydbanks Dong-analytiker, Morten Imsgard, til Børsen.

En anden sag, som kan blive dyr, er en sag om konkurrencemisbrug, der er rettet mod selskabet Elsam, som Dong har opkøbt. 1.100 elforbrugere står bag sagsanlægget og kræver 4,4 mia. kr.

Mindre sager, der dog stadig kan ventes at bevæge sig op i tocifret millionbeløb, kan tabes på et andet voldgiftsslagsmål om boreplatformen Siri, en genforhandling af gaskontrakter og et opgør mod Mærsk angående transporttariffer.