Business

Jyske Bank vil være billigst - også efter prisstigninger

Jyske Bank har i dag lanceret et nyt boliglån, der ifølge bankens topchef skal være med til at stjæle kunder fra konkurrenterne.

Kun få dage efter konkurrenten Realkredit Danmark annoncerede en række prisstigninger på korte flekslån, er Jyske Bank på banen med et nyt produkt, om netop skal ses som et alternativ til den type lån.

Ifølge topchef Anders Dam fra Silkeborg-banken er timingen dog 100 pct. tilfældig.

- Det er resultatet af ni måneders arbejde, og vi kunne ikke vide, at en af konkurrenterne ville komme med en prisstigning, kort før vi lancerede, siger han til TV 2.

Forsikring mod rentestigning

Det nye boliglån er et såkaldt bankboliglån, og kommer altså til at ligge på bankens lånebog i stedet i realkreditinstittuts, som et traditionelt F1-lån.

- Det er et meget billigere og konkurrencedygtigt produkt, som forener det bedste af de variabelt forrentede produkter, nemlig en lav rente kombineret med en sikkerhed for, at renten ikke kan stige, kombineret med muligheden for at kunne komme ud af lånet til kurs 100 med fem dages varsel, siger Anders Dam.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Realkredit Danmark vil hæve priserne for deres F1-, F2-, F3- og F4-lån med effekt fra oktober for at være klar til et nyt regelsæt, der træder i kraft i 2018. Regelsættet, den såkaldte tilsynsdiamant, lægger et loft over, hvor mange korte flekslån et realkreditselskab må have på bøgerne.

Stadig billigst

Den regel gælder ikke for korte lån, som ligger på en banks balance. Til gengæld er bankboliglånene underlagt andre regler, og kan eksempelvis opsiges nemmere. Anders Dam afviser dog, at der er den store forskel på de to lånetyper-

- Der er en lille forskel i forhold til opsigelsen. Hvis man misligeholder et af sine andre engagementer i banken, så har vi muligheden for at opsige lånet, men mig bekendt har vi ikke gjort det endnu, siger han.

Jyske Bank, som ejer BRF Kredit, har indtil videre holdt sig fra at hæve priserne på sine boliglån. Men den garanti gælder kun for i år. Ifølge Anders Dam vil banken fortsat være billigst selv efter en eventuel prisstigning.

Kan du garantere, at gebyrerne ikke bliver hævet?

- Nej, det kan jeg ikke. Vi har sagt, at vi ikke ændrer det i år. Men det vi har sat os i hovedet, at vi vil være billigere, så selvom der skulle komme en dag, hvor vi ændrer vores priser i opadgående retning, vil det fortsat være det sted, hvor man billigst kan få et boliglån, siger han.

Hvis du vil læse mere om TV 2 Business så klik her.