Nu er der sat prisseddel pĂĄ Dong

Energiselskabet har netop udsendt børsprospekt, hvor det fremgår, at prisen bliver væsentligt lavere end de mest optimistiske gæt.

Energiselskabet Dong har udsendt prospekt forud for sommerens børsnotering, og her fremgår det blandt andet, at markedsværdien lander mellem 83,5 mia. kr. og 106,5 mia. kr.

Der står samtidig klart, at staten beholder 50,1 pct. af aktierne i selskabet efter børsnoteringen. I dag ejer staten 58,8 pct. af Dong. Der vil samlet set blive udbudt 15,1-17,4 pct. af aktierne i selskabet, da flere af de nuværende aktionærer har planer om at sælge deres aktier.

Se meget mere pĂĄ TV 2s nye digitale business-kanal TV 2 BUSINESS.

Stykprisen pĂĄ en Dong-aktie lander dermed i intervallet 200-255 kr.

Hvis alt går som planlagt, vil de første Dong-aktier være i handlen i 9. juni i år. Børsnoteringen kan dog allerede være i hus 4. juni.

Udskudt af finanskrisen

Det blev besluttet at sende Dong på børsen allerede i 2004, men finanskrisen var stærkt medvirkende til, at hele processen først rigtig blev skudt i gang for tre år siden. Nu er enden snublende nær, og det glæder finansminister Claus Hjort Frederiksen sig over.

- Børsnoteringen er en vigtig milepæl i udviklingen af DONG Energy. Selskabet har udviklet sig fra primært at være en dansk forsyningsvirksomhed til at blive et voksende internationalt selskab med en ledende position inden for havvind. DONG Energy er velplaceret til at udbygge sin position som en stor dansk virksomhed Jeg synes, at der er grund til at anerkende bestyrelsen, ledelsen og medarbejderne for deres hårde arbejde med at udvikle selskabet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Mens staten fortsat vil være hovedaktionær med i Dong kommer de resterende aktionærer til at nedbringe deres ejerandele mærkbart. Af de andre aktionærer kan nævnes ATP, PFA og Goldman Sachs, der i 2013 købte en fjerdedel af Dong for 11 mia. kr. De står dermed til at have mere end fordoblet deres investering på få år.

Milliardudbytter i ĂĄr

I 2016 regner børskandidaten med at sende 2,5 mia. kr. ud til ejerkredsen i udbytte. Over de kommende år er det ifølge selskabets seneste kvartalsregnskab planen at øge det udbytte med en "høj encifret sats i forhold til udbyttet det forrige år," skrev Don i sit seneste regnskab.

Det voksende udbytte skal findes igennem en øget indtjening fra drift af store havvindmølleparker.

Hvis du vil læse mere om TV 2 Business så klik her.

Opdateret