Business

Flere flyaflysninger er i vente hos SAS

SAS aflyser flere fly tirsdag. Hvornår selskabet kan flyve uden aflysninger, kan flyselskabet ikke sige.

Mandag har SAS været nødsaget til at aflyse 40 flyafgange til og fra København, og der vil også forekomme aflysninger tirsdag. Det fortæller konstitueret pressechef Anna Vibeke Nielsen.

- Trafikken er også berørt i dag. Det er korte, regionale ruter i Europa, der er påvirket, siger hun.

I tv-indslaget øverst kan du se, hvilke rettigheder, du har, hvis du er ramt af SAS-aflysningerne. Udover de rettigheder, der bliver nævnt i indslaget, har du yderligere ret til en kompensation på mellem 1.000 og 4.500 kroner, oplyser Forbrugerrådet Tænk til TV 2.

En ekstraordinær teknisk inspektion har konkluderet, at modellen CRJ900 ikke kan gå på vingerne. Flymodellen, der opereres af SAS-datterselskabet Cimber, fik nemlig konstateret et problem med landingsstellet.

Hvornår SAS igen kan flyve uden aflysninger, tør Anne Vibeke Nielsen ikke spå om.

- Der vil desværre også være aflysninger tirsdag, men det er for tidligt at sige hvor mange. Vi forsøger at hive kapacitet ind fra andre flyselskaber, siger Anne Vibeke Nielsen.

Hun opfordrer til, at man holder godt øje med udviklingen, hvis man har billet til et af de aflyste fly.

- De berørte får besked direkte på sms, og vi opfordrer vores rejsende til at holde øje med vores hjemmeside. Vores medarbejdere arbejder hårdt på at få passagererne ombooket, siger hun.

SAS tilbyder, at billetterne kan refunderes eller blive ombooket til en anden afgang. Udover de rettigheder vi fortæller om i tv-indslaget øverst, har du også ret til at få en kompensation, hvis du er ramt af SAS' aflysninger, meddeler Forbrugerrådet til TV 2.