Business

Ejer af Lauritz.com inden børsnotering: - Sundt at konen bestemmer

Stifteren af Lauritz.com, Bengt Sundstrøm, ser det som en styrke, at han og konen er fælles om virksomheden. Hun tør sige fra.

Det velkendte auktionshus Lauritz.com er på vej på børsen, og dermed runder ægteparret bag selskabet en stor milepæl.

For første gang siden stiftelsen i 1999 kommer der andre ejere om bord. I dag ejer stifter Bengt Sundstrøm 95 procent og hustruen Mette Rode Sundstrøm resten.

Bengt Sundstrøm fortæller i et interview med TV 2 Business, at parløbet ikke har været uden sværdslag.

- Det var heldigt, at vi arbejde sammen i fire år, inden vi blev mand og kone. Det var en fordel, for så var rollerne fordelt korrekt. Det har været en udfordring, men en meget positiv udfordring. Samtidig bruger man så meget energi på arbejdet, fordi man også diskuterer over køkkenbordet derhjemme, siger han.

Se hele interviewet øverst i artiklen.

Har du aldrig nogensinde tænkt, det her parløb det går simpelthen ikke - jeg bliver nødt til at trække stikket og køre biksen selv, hvis det skal kunne holde?

- Nej, det har jeg faktisk ikke. Selvfølgelig har vi haft tidpsunkter, hvor vi har været meget uenige, men der har også været en god balance. Det er godt at have nogen, som tør at sige fra og tør at sige dig imod, siger stifteren og uddyber.

- Det kan mange gange blive sådan med en stærk ejer, at man kanøfler ledelsen og ikke ansætter dem, som tør stå frem. Men det gør konen, og det ender med, at det er dem, som bestemmer. Så det har måske været meget sundt.

Ifølge Bengt Sundstrøm har han fokus på salg, strategi, it og drift. Mette Sundstrøm har fokus på branding og marketing, men trods de forskellige ansvarsområder har der været hårde kamp.

- Helt sikkert. De heftigeste diskussioner i ledelsesgruppe som bestyrelse har været mellem mand og kone, det kan jeg love.