Business

DONG uddeler 82 fyresedler

Der bliver endnu en gang uddelt fyresedler i Dong.

To måneder efter den seneste fyringsrunde i DONG har ledelsen i olieforretningen printet og uddelt yderligere 82 afskedigelser.

De fordeler sig på 36 medarbejdere i olie- og gasdivisionen og 46 tilknyttede konsulenter.

Det fortæller DONG til TV 2 Business uden at komme med yderligere kommentarer.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Før påske blev de ansatte i den kriseramte olieforretning oplyst om forestående fyringer, men uden at sætte afdelinger og personalenumre på.

I marts nedlagde DONG 270 stillinger i olie og gas, hvor 175 ansatte endte med at blive fyret. Olieforretningen er siden 2012 er blevet tæt på halveret til omkring 650 medarbejdere og nu 26 ansatte fattigere samt et farvel til konsulenterne.

De 270 beskårede stillinger skete som reaktion på det opsagte samarbejde med den sydkoreanske underleverandør, der har sat en brat stopper for byggeplanerne for Hejre-feltet i Nordsøen.

Ledelsen er fortsat i gang med at beslutte, hvad der skal ske med det store oliefelt. Men uanset udfaldet, vil det være langt fra den hidtidige plan for den stærkt forsinkede olieplatform og den dertilhørende organisation. Derfor fortsætter afskedigelserne i olieforretningen, der af topchef Henrik Poulsen ikke skal forvente flere investeringer og udelukkende levere penge til guldfuglen havvindmøller.

Det problemfyldte Hejre-felt, der i dag kun består af en underdel under havets overfald, har over 7 milliarder kroner i investeringer bag sig. Det har været den ubetinget største grund til det mislykkede forsøg på at sælge olie- og gasforretningen inden den forestående børsnotering. På dagens ekstraordinære generalforsamling bliver de sidste formelle forhindringer for det nye børsnoterede DONG fjernet, og så er det kun at vente på børsprospektet.

I går aftes blev det offentliggjort, at Dong overtager vindmølleprojektet Ocean Wind ud for New Jerseys kyst. Det understreger, at vindmøller og grøn energi bliver det altdominerende fokus i Dong. 

Du kan læse mere om TV 2 Business lige her.