Business

Genmabs store kræfthåb opnår stærke resultater i studie

Ny medicin viser stærke takter i ny undersøgelse.

Det danske biotekselskab Genmab kan glæde sig over stærke studieresultater med midlet Darzalex, som har vist sig at have en langt større effekt på kræftpatienter end konkurrerende midler.

Et stort fase 3-studie har vist, at Darzalex til behandling af uhelbredelig knoglemarvskræft virker ualmindeligt godt.

Bliv opdateret på erhvervslivet, når du vil med TV 2 Business - de første 30 dage er gratis.

Kombineret med midlet Revlimid - der er det mest benyttede middel - og midlet Dexamethason sænkede Darzalex risikoen for, at kræften blev værre med 63 pct., i forhold til hvis midlet ikke blev brugt, oplyser Genmab i en meddelelse til fondsbørsen.

Studiet er faktisk gået så godt, at man er begyndt at behandle de patienter, der ikke fik Darzalex, med midlet.

- Det er særdeles stærke data, der er præsenteret. Resultaterne er også bedre, end man har set i andre studier, siger Genmab-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Flere potentielle patienter

For nuværende er Darzalex godkendt som behandling af knoglemarvskræft, hvis tre andre typer behandling ikke har virket. De stærke data åbner for, at Genmab kan ansøge om at blive brugt tidligere i forløbet, men det kræver at Genmab får opdateret indlægssedlen hos de relevante myndigheder.

- Det igen øger selvfølgelig antallet af potentielle patienter markant, hvis man kan komme ind som første- eller andenbehandling, siger Søren Løntoft Hansen.

Han venter, at Darzalex kan sælge for 5,3 mia. dollar, 35 mia. kr., om året, når det sælger bedst. Genmab har givet medicinalselskabet Janssen licens til at sælge midlet og får for nuværende 12 pct. af salget.

Den procentsats kan stige op til 20 pct., i takt med at salget stiger.

- Det er ganske mange penge. Og det betyder, at Genmab vil have flere penge til at udvikle andre af sine lægemiddelkandidater i længere tid, hvilket øger den værdi, de har for selskabet, siger Søren Løntoft Hansen.

Læs mere om TV 2 Business her.

Studiet hedder Pollux og er det andet store fase 3-studie, som Genmab har gennemført med Darzalex i kombination med anden behandling.

Det første fase 3-studie med Darzalex hed Castor, hvor midlet blev testet med kræftmidlet Velcade og Dexamethason, og her viste de første resultater i marts også gode resultater. På daværende tidspunkt kaldte Genmab-topchef Jan van de Winkel resultaterne for et "home run", og han glæder sig også over de seneste data.

- Pollux-studiet er det andet vigtige fase 3-studie med Daratumumab, der opfylder det primære "endpoint" ved en forud planlagt interimanalyse, og som viser et gunstigt risk-benefit-forhold.

- Vi har nu set, at Daratumumab potentielt kan anvendes til effektivt at behandle recidiverende eller refraktær myelomatose i kombination med enten Lenalidomid (Revlidmid, red.) eller Bortezomib (Velcade, red.), som er to af standardbehandlingerne af myelomatose, siger topchef Jan van de Winkel i en meddelelse.

Der er oven på de netop offentliggjorte studie en yderligere sikkerhedsanalyse undervejs, Genmab vil efterfølgende - sammen med partneren Janssen - gå i dialog med diverse myndigheder med henblik på at sende en registreringsansøgning, så den nye indikation kan komme med på indlægssedlen.