Business

Bankkrig træder ind i ny fase med mobilt dankort

Til efteråret får danskerne mulighed for at betale med Dankort på mobilen.

67 danske pengeinstitutter lancerer til efteråret en ny digital betalingsmetode i samarbejde med Nets, skriver Berlingske.

Det er løsningen Dankort på mobilen, som pengeinstitutterne og Nets vil forsøge at ændre danskernes betalingsvaner med. 

- Det er en optrapning af bankkrigen om kunderne i øjeblikket, hvor Nets og de 67 pengeinstitutter går op mod Mobilepay, siger Thomas Djursø, der er landechef hos Cognizant, hvor han rådgiver virksomheder i digitale løsninger. 

Bliv opdateret på erhvervslivet, når du vil med TV 2 Business - de første 30 dage er gratis. 

I dag har Danske Banks betalingsapp, Mobilepay, tre millioner brugere og kan bruges i 25.000 butikker. Dankort på mobilen vil potentielt kunne bruges i alle landets 80.000 butikker, skriver Berlingske. 

- Men det stopper ikke her. Jeg tror, det er starten på den digitale krig om kunderne, som vi kommer til at se fremadrettet, siger Thomas Djursø.

En kamp om image

At der er tale om en decideret krig bekræfter af Henning N. Jensen, der er ekspert i betalingskortekspert og seniorpartner i Pluscon, overfor Berlingske:

- Alle disse pengeinsittutter har set, hvad der skete omkring Mobilepay og Swipp. Denne gang tyder alt på, at de har besluttet sig for at komme først og kraftigt ud. Det er helt tydeligt, at bankerne lancerer den nye app mobile wallet for at vinde imagekrigen om at lancere ny teknologi til landets bankkunder, siger Henning N. Jensen til Berlingske. 

Men selvom de danske banker og pengeinstitutter kæmper på livet løs for at gafle digitale kunder, skal de være opmærksomme på giganterne på den anden side af Atlanten. 

- Der vil også komme udenlandske banker på banen, mens Google og Apple også er på vej. Måske også Amazon og Bitcoin, siger Thomas Djursø. 

Thomas Djursø forudser, at der vil komme flere og flere mobile betalingsløsninger i fremtiden. 

Her kan du læse mere om TV 2 Business.