Business

Lauritz.com dropper den danske børs

Endnu et dansk selskab opgiver at blive børsnoteret i Danmark for i stedet at sende aktier i handlen i Sverige. Det erfarer TV 2 Business.

Auktionshuset Lauritz.com er klar til at trykke på børsnoteringsknappen, og det bliver ifølge TV 2 Business' oplysninger i Stockholm.

Dermed fravælger endnu et dansk selskab at gå på børsen i København og understreger børskrisen for underskoven af virksomheder uden for superligaen.

Dansk kø foran Stockholm-børs

Siden 2014 har Sverige haft 81 børsnoteringer, mens vi i Danmark kun har haft en håndfuld regulære børsnoteringer. TV 2 Business kan fortælle, at valget om at gå på børsen hinsidan skyldes den bekymrende lave aktieomsætning blandt de små og mellemstore selskaber på fondsbørsen i København.

Lauritz.com mangler kun at udsende sin plan for børsnoteringen, og den er tæt på at være klar til trykken.

Det bliver en lynnotering, hvor ejer og formand Bengt Sundstrøm fra start har annonceret en børsnotering før sommer - og for auktionshusets investorjagt vigtigt før DONG's forventede børsentré i juni samt den for markederne skæbnesvangre Brexit-afstemning i England.

Lauritz.com lægger sig i slipstrømmen på en række danske selskaber, der har fravalgt den hjemlige børs til fordel for den svenske First North-børs i Stockholm.

I april sidste år gik Ivisys fra Hvidovre på den svenske børs, og i november gjaldt det Photocat fra Roskilde. I december kom biotekselskabet Nuevolution i handlen i Stockholm, og den næste bliver fynske Blue Ocean Robotics, der til juni går på den svenske børs - sammen med Lauritz.com. Til juli bliver rumfartsleverandøren Gomspace fra Aalborg børsnoteret i Sverige.

Mange selskaber vil på børsen

Revisionsgiganten EY kan melde om stor appetit blandt mindre og mellemstore selskaber i Danmark på en børsnotering på grund af udbredt kapitalmangel til vækst. Derfor forudsiger de en mulig ketchup-effekt på grund af de mange selskabshenvendelser, men faren er - som illustreret ved Lauritz.com, at de søger til Sverige.

Lauritz.com går på børsen for at få finansielt råderum til sine ekspansionsplaner. Milliardomsætningen er nået, og driftsresultatet før diverse poster ventes at vokse mere end 40 procent i år.