Business

FLSmidths omsætning falder 20 procent

Cement-og mineralkoncernen FLS er hårdt presset, viser regnskabet.

FLS's omsætning går 20 procent tilbage i første kvartal, mens ordrerne fortsat tikker ind. Især minedivisionen er hårdt klemt, og tallene er røde både i cement og mine-delen. I forbindelse med regnskabet forklarer administrerende direktør Thomas Schulz, at det store fald i omsætningen i høj grad skyldes, at en del projekter er blevet udskudt. 

Se mere på TV 2 Business. 

Et enkelt punkt forklarer den generelle skuffelse, der præger modtagelsen af onsdagens kvartalsregnskab fra FLSmidth. Det mener selskabets topchef, Thomas Schulz.

- Det drejer sig faktisk kun om et enkelt emne, og det er en meget, meget lav aktivitet i januar. Ikke kun i Mining men også i Cement. Og det rammer selvfølgelig øjeblikkeligt alle milestones og progressionen i de forskellige projekter, og derfor får vi en lav omsætning, forklarer Thomas Schulz til Ritzau Finans.

Kun én ting skuffer

Men han regner det for sikkert, at omsætningsfaldet indhentes i den resterende del af året.

- Ja, helt bestemt. Der er selvfølgelig tale om noget sæsonudsving og simpelthen en skrækkelig begyndelse på året for verdensøkonomien, som fik øjeblikkelig effekt for alle vores aktiviteter, bedyrer Thomas Schulz.

- Men det kommer tilbage, og vi holder fast i vores forventninger, påpeger han og forklarer, at man ikke kan kompensere for en ringe måned i løbet af de to efterfølgende måneder. Men det vil ske over de resterende ni måneder af 2016.

Den manglende omsætning i januar får umiddelbar effekt på selskabets overskudgrad på EBITA-niveau, der både generelt og på divisionsbasis var skuffende. Samlet noterer FLSmidth for første kvartal en EBITA-margin på bare 6,5 pct. mod analytikernes forventning om en margin på 7,9 pct.

- Faktisk har vi en meget høj bruttomargin i kvartalet. Men selvfølgelig - når omsætningen falder, så vil lønomkostningerne blive relativt høje, og det presser din EBITA-margin.

I konsekvens af den lave omsætning i januar, har FLSmidth i løbet af første kvartal nedlagt små 250 stillinger, og sammenlignet med situationen for et år siden er der forsvundet 1000 job, oplyser Thomas Schulz.

- Vi "rightsizer" løbende, men vi annoncerer det ikke, vi gør det bare, bemærker han.

Du kan læse mere om TV 2 Business her.