Business

Karsten Ree i nyt vildt aktiesats

Den karismatiske milliardær er gået tungt ind i en hidsig aktie langt væk fra danske breddegrader.

Han har gjort det igen, Karsten Ree. Investeret en stor del af sin formue i én enkelt aktie. Denne gang har han kastet sig over en kinesisk aktie – noteret på børsen i New York. Det skriver Børsen.

Milliardæren Karsten Ree indkasserede en vild gevinst for to år siden, da han gik tungt ind i Nokia-aktien og investerede 460 milloner kroner i det finske selskab. Det viste sig at være en glimrende ide – og han kunne på kort tid glæde sig over en gevinst på den rigtige side af 500 millioner kroner – altså mere end en fordobling.

Jeg er ikke Vorherre, men som jeg ser det, er den type virksomhed én af de få, hvor der virkelig er mulighed for, at det stikker af.

Karsten Ree

Men han har også brændt brændt nallerne noget så gevaldigt, både indtoget i Amagerbanken og flyselskabet Cimber Air viste sig at være katastrofale investeringer for Ree, da begge selskaber gik konkurs.

Det har ikke fået Karsten Ree til at miste modet.

Kinesisk teknologi

Denne gang har han investeret ikke mindre end 900 millioner kroner i den kinesiske teknologiaktie Alibaba. Selskabet gik på børsen i New York for 20 måneder siden og det har foreløbig været et turbulent børseventyr, hvor det startede godt, med en solid kursstigning, hvorefter at kursen siden er faldet en del.

Ree gik ind i aktien, da prisen var 95 dollar per aktie – seneste kurs var i underkanten af 80 dollar per aktie. Altså står Karsten Ree, hvis han sælger nu, til en solid lussing, men aktien har faktisk været helt nede i 57 dollar sidste efterår, så trenden er rigtig for den store klump aktier, som stifteren af Den Blå Avis ejer.

- Jeg er ikke Vorherre, men som jeg ser det, er den type virksomhed én af de få, hvor der virkelig er mulighed for, at det stikker af. Hvis de evner at favne så stor del af det asiatiske marked, som de ønsker, kan det blive stort, siger han og håber på en lignende aktieudvikling, som Apple har haft de senere år.

- Man kan godt risikere, at det bliver rigtig godt en dag. Hvis den begynder at performe, ligesom Apple gjorde i sin tid, hvor den på fem år stiger mere end tre gange i værdi, så skulle man være en slem idiot, hvis man solgte, siger han til Børsen.

Han siger til samme medie, adspurgt om det ikke er mange penge at smide efter en enkelt aktie, at: 

- …det kommer jo an på, hvor mange penge man har.

Og han er ikke bange for, at det eventuelt skulle gå galt med Alibaba-aktierne – for som han siger, så risikerer han kun at miste halvdelen af sin formue, og ”…det er da heller ikke så galt.”

Formuen i Karsten Rees holding-selskaber  er tæt på 2 milliarder kroner – efter et overskud før skat i 2015 på 323 millioner kroner