Business

Bilsælgere og bilkøbere går sammen: Vil revolutionere danske bilafgifter

FDM, Dansk Industri og Bilimportørerne går sammen om nyt udspil.

Bilsælgerne og forbrugerne går nu sammen i et usædvanligt samarbejde med et forslag til en revolution af de danske bilafgifter. Det fremgår af et nyt fælles udspil, erfarer TV 2s Businesskanal.

Det er FDM, der sammen med Dansk Industri og Bilimportørerne vil skabe et helt nyt afgiftssystem, som afskaffer det værdibaserede system, vi har i dag. Det nuværende system bygger på jo højere pris - des højere afgift.

Det nye system skal i følge forslaget fra de tre nye organisationer alene fastsætte afgiften  ud fra tekniske kriterier som vægt, CO2-udledning og sikkerhed - i stedet for pris, som det er nu.

Forslaget er provenu-neutralt, men skal på sigt medføre billigere biler med højere sikkerhed og mere vægt på at mindske udledningen af farlige stoffer.

Organisationer: Bilafgifter virker uhensigtsmæssigt

I forslaget indgår, at registreringsafgiften afgiften skal være løbende i stedet som nu, hvor hele afgiften betales på en gang.

- Den værdibaserede afgift gør det uforholdsmæssigt dyrt at være bilejer og rammer skævt i forhold til de biler vi ønsker, siger FDMs direktør, Thomas Møller Thomsen til TV 2s Businesskanal.

Læs mere om TV 2s business-kanal herunder:

De tre organisationer mener, at bilafgifterne i dag virker uhensigtsmæssigt.

- En intelligent omlægning af bilafgifterne af registreringsafgiften vil gavne miljø, trafiksikkerhed og mobilitet i samfundet, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i Dansk Industri.

- Hvis vores bilpark fremover skal minde om et moderne vestligt land er vi nødt til at få ændret på registreringsafgiften, siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør De Danske Bilimportører.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du får kæmperabat på din næste bil.