Nægtet pauser: Amerikanske hønsearbejdere tvinges til at gå med ble

På flere fjerkræ-farme i USA er medarbejdere nødt til at bruge ble på arbejdet, fordi de ikke får lov at holde pauser

I Danmark bekymrer vi os om, hvorvidt vores høns har gode forhold.

I USA har imidlertid meldt sig en helt ny problematik.

Fabriksarbejdere hos nogle af USA’s største fjerkræ-producenter bliver nemlig ofte nægtet pauser, så de ikke kan gå på toilettet.

Det skriver Bloomberg News torsdag.

Må gå med ble på arbejdet

Nogle har oplevet, at det er gået galt på arbejdet, så de har måttet lade vandet eller have afføring, fordi de ikke kunne holde sig.

Andre indtager slet ikke vand for at ungå at skulle på toilettet - og det til et punkt, der grænser til det livsfarlige, fremgår det af rapporten.

Det har resulteret i, at flere af dem må tage en ble på på arbejdet, skriver Bloomberg News.

Det afslører en rapport, som den globale organisation Oxfam America står bag.

Kan få seriøse helbredsproblemer

- Det er ikke kun deres værdighed, der lider under det her: Der er også risiko for, at de får seriøse helbredsproblemer, lyder det blandt andet i rapporten, der citerer unavngivne amerikanske fjerkræ-arbejdere på farmene Tyson Foods, Pilgrim Pride, Perdue Farms og Sanderson Farms.

Arbejderne fortæller, at deres chefer mobber dem og ignorerer deres forespørgsler om toiletbesøg med trusler om straf eller fyring.

Når de endelig får mulighed eller lov til at gå på toilettet, venter de i lange køer - og det er på trods af, at de sommetider kun har fået lov at tage en pause på 10 minutter.

Historien bliver citeret vidt og bredt i amerikanske medier i dag, og flere af de involverede parter er blevet konfronteret. Indtil videre har rapporten dog ikke haft konsekvenser for fjerkræ-farmene.