Business

Smykkekæden Pandora leverer voldsomt overskud

Pandora har haft en fremragende start på året, hvor resultaterne er steget voldsomt. 

Smykkekæden Pandora fortsatte sin markante fremgang i de første tre måneder af 2016, hvor selskabet kunne mere end tredoble sit resultat og lægge en tredjedel oven i omsætningen.

- Vi har fået en rigtig god start på året med tocifrede vækstrater i såvel alle de geografiske regioner som i alle produktkategorier, skriver administrerende direktør Anders Colding Friis i regnskabet. 

Bedre end forventet

Omsætningen steg med voldsomme 34 procent til 4,7 milliarder kroner. Endnu voldsommere er det gået for nettoresultatet, der er mangedoblet til 1,3 milliarder kroner fra 0,4 milliarder kroner i samme periode sidste år. 

Vi har fået en rigtig god start på året med tocifrede vækstrater i alle de geografiske regioner og produktkategorier.

Anders Colding Friis, administrerende direktør

Ifølge Ritzau Finans ventede finansmarkedet en fremgang til 4,3 milliarder kroner på omsætningen og et resultat på 1,2 milliarder kroner. Mens salget i Nord- og Sydamerika med en stigning på 13 procent holdt sig inden for, hvad der var forventet, er salget i Europa og Asien og Stillehavsområdet gået langt hurtigere. 

Forventningerne stiger for resten af året

Salget i Europa, den såkaldte EMEA-region, steg med 47 procent, mens salget i Asien og Stillehavsområdet steg med markante 58 procent.

 - Omsætningsfremgangen var drevet af vækst i vores eksisterende butikker, særligt i EMEA og Asien og Stillehavsområdet, samt fortsat udvidelse af netværket af konceptbutikker i alle regionerne, skriver Anders Colding Friis. 

Den solide udvikling får Pandora til at love sine aktionærer, at det vil gå endnu bedre end tidligere forventet i 2016. Selskabet øger sin forventning til omsætningen til over 20 milliarder kroner mod tidligere over 19 milliarder kroner. I 2015 solgte Pandora smykker for 16,7 milliarder kroner og fik et nettoresultat på 3,7 milliarder kroner.