Efter flere end 100 år er det slut med Bornholmerfærgen - Mols-Linien tager over.

16x9
Mols-Linien har vundet kontrakten med færgefart til og fra Bornholm. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Mols-Linien skal fremover sejle på ruterne til og fra Bornholm - og ifølge direktøren bliver rejsen billigere.

Transport- og Bygningsministeriet har tildelt færgebetjeningen af de bornholmske ruter Rønne-Køge og Rønne-Ystad til Mols-Linien. Det oplyser rederiet.

Retten gælder fra 1. september 2018 til 31. august 2028.

- Vi er naturligvis meget tilfredse med, at Transport- og Bygningsministeriet har valgt Mols-Linien som ny færgeoperatør på de bornholmske ruter. Vi ser frem til at lade vores ekspertise inden for hurtigfærgedrift komme bornholmerne til gode og skabe en effektiv færgedrift til glæde for bornholmerne, erhvervslivet og de mange gæster, som hvert år besøger øen, siger Søren Jespersen, som er administrerende direktør i Mols-Linien, i meddelelsen.

Det bliver markant billigere

- Det bliver markant billigere at sejle til Bornholm, og det er et stærkt fundament for at skabe øget trafik, tiltrække flere besøgende og styrke den bornholmske økonomi både inden for turisme og det øvrige erhvervsliv, siger direktøren.

På ruten Rønne–Ystad indsætter Mols-Linien to hurtigfærger. Derudover planlægger rederiet at indsætte en nybygget, specialdesignet færge til transport af gods og passagerer på ruten Rønne–Køge.

100 år med Bornholmerfærgen slutter.

Desuden ønsker Mols-Linien at opretholde besejlingen af Sassnitz.

Kontrakten mellem Transport- og Bygningsministeriet og Mols-Linien ventes underskrevet sidst i maj.

Dermed taber Bornholmerfærgen, ejet af Danske Færger, efter mere end 100 år, kontrakten.

 - Der er vi selvfølgeligt rigtigt ærgerlige over. Vi synes, vi havde lagt et godt tilbud. Det er en stor del af vores forretning. Vi bliver et helt andet selskab, efter dette her, siger direktør for Danske Færger, John Steen-Mikkelsen efter at rederiet har tabt ruten til Bornholm til Mols-Linien.