Business

DONG på charmetogt: Giver millioner til ammekurser og brune harer

Det danske energiselskab DONG deler i øjeblikket 250 millioner kroner ud til formål, der dårligt kan betegnes som kerneområdet.

Gymnastik, forsamlingshuse og oplæsning af aviser for blinde. Gode velgørende formål, der i England modtager penge af den danske energigigant DONG. Og selvom det er helt normalt for mange virksomheder at pleje den sociale profil, har gaverne fra DONG også et andet formål.

DONG støtteordninger

I april øremærkede DONG 140 mio. kr. til en såkaldt community fund i Cumbria og Lancashire, hvor Dong Energy er i gang med at udvide havmølleparken Walney. 

Tidligere er to tilsvarende fonde oprettet på den engelske øst- og vestkyst  til en værdi på op mod 110 millioner kroner. Penge som DONG vil dele ud i løbet af vindparkernes levetid på ca. 25 år.

El-producenten og distributøren har nemlig brug for at komme på rigtig god fod med naboerne til selskabets voksende antal vindmølleparker på de engelske kyster. Derfor har de oprettet en række fonde, der uddeler penge til det de ønsker i lokalsamfundene. Det skriver Børsen i dag.

Det er vigtigt at støtte og spille en aktiv rolle i de lokalsamfund.

Alan Price, kommunikationschef DONG Energy England.

250 millioner kroner til lokalsamfundet

I en tid hvor modstanden mod de hvide tårne med vinger blot vokser og vokser, bruger DONG en kvart milliard kroner i forsøget på at holde sig gode venner med naboerne til vindmøllerne,

- Det er vigtigt, at støtte og spille en aktiv rolle i de lokalsamfund, vi opererer i, forklarer Alan Price, kommunikationschef i Dong Energys engelske datterselskab til Børsen.

Spejdere, kirker og forsamlingshuse

Der er blandt andet delt penge ud til genoprettelsen af en nedlagt kirke, hjælp til kvinder med ammeproblemer, musik på hospitaler, spejder- og gymnastikgrupper.

- Lokale støtteordninger er en veletableret og integreret del af offshore-vindbranchen i Storbritannien, siger Alan Price fra DONG til Børsen.

Ifølge ham har flere andre store energiselskaber i England gjort det samme, for at kompensere lokalbefolkningen.

Modstanden vokser

Og det er tilsyneladende nødvendigt. Utilfredsheden med vindmølleparkerne langs den engelske kyst vokser. Med opbakning fra både beboere, organisationer, kommunalpolitikere og medlemmer af parlamentet.

Sidste år lykkedes det for eksempel en gruppe at stoppe et planlagt vindmølleprojekt langs sydkysten i Sydengland.

Finansministeren: Ingen kommentarer

Det danske Finansministerium, der er hovedejer af DONG, har ikke ønsket at kommentere pengegaverne overfor Børsen.