Business

Dansk Supermarked lukker landets 39 DøgnNetto-forretninger

Dansk Supermarked lukker Deres 39 DøgnNetto-forretninger. 30 af dem vil fortsætte som traditionelle Netto-butikker.

Dansk Supermarked har valgt at skrotte DøgnNetto forretningerne. En udgave af Netto butikkerne, der har lidt længere åbningstid, og som i sin tid blev indført for at konkurrere med kioskerne hovedsageligt i hovedstadsområdet.

30 af butikkerne vil blive lavet om til de traditionelle Netto butikker. 4 af dem bliver til det nystartede koncept føtex food, og 5 forretninger bliver lukket.

Konkurrence om kvadratmeter

Der er hård konkurrence om de gode placeringer for supermarkeder i hovedstadsområdet. Det er blandt andet derfor, Dansk Supermarked nu vil satse på de større Nettoforretninger med bedre plads til flere varegrupper.

 - De gule Netto-butikker laver så meget mere omsætning og indtjening, at selvom DøgnNetto er en udmærket forretning, kan det bedre svare sig at omlægge dem. Vi er hele tiden på jagt efter nye butikslokaler i Storkøbenhavn. Ved at lave DøgnNetto om kan vi tage et tigerspring i forhold til at få åbnet flere gule Netto-butikker, fortæller Netto direktør Claus Juel-Jensen, til Berlingske Business.

Meget mere Netto

Dansk Supermarked har allerede planer om at udvide med 50 nye Netto butikker over hele landet i løbet af 2016. De nye butikker er udover de DøgnNetto forretninger, der nu skrifter navn.