Business

Thailands toldfri-konge indtager den engelske fodboldtrone

Manden bag Leicester City, der i går vandt Premier League, hedder Vichai Srivaddhanaprabha er stenrig og lige så karismatisk, som sit efternavn.

Når Leicester City om små to uger kan løfte trofæet efter sæsonens sidste kamp mod Chelsea, er det ikke kun enden på en nærmest eventyrlig sæson for holdet, der for lidt over et år siden var i akut nedrykningsfare.

FAKTA: Her er den nye engelske mesterklub

Navn: Leicester City Football Club

Kælenavn: The Foxes

Grundlagt: 1884

Manager: Claudio Ranieri - overtog før sæsonen i stedet for Nigel Pearson.

Stadion: King Power Stadium med en kapacitet på over 32.000 pladser.

Tidligere stadion: Før 2002 spillede Leicester på Filbert Street Stadium, hvor der var plads til 21.500 tilskuere.

Danske spillere i Leicester: Kasper Schmeichel, Daniel Iversen (målmand på klubbens U21-hold)

Kendte eksspillere i Leicester: Gordon Banks, Peter Shilton, Gary Lineker, Gary McAllister, Emile Heskey

Det er også mere end opfyldelsen af det løfte, som Leicesters stenrige ejer og bestyrelsesformand Vichai Srivaddhanaprabha gav, da Leicester i sommeren 2014 rykkede op i Premier League: Han ville investere mere end 1,5 milliarder kroner i holdet, der skulle gøres til et top fem-hold i England.

Har sparet omkring en milliard

Mesterskabet, der af betragtere er kaldt den største overraskelse i nogen holdsport nogensinde, er endt med at koste Vichai Srivaddhanaprabha under en tredjedel af den blankocheck som han udskrev dengang i sommeren 2014.

Vichai Srivaddhanaprabha har opbygget sin formue – der ifølge Forbes har rundet 18 milliarder kroner – som grundlægger og adm. direktør i King Power. Ud over at lægge navn til Leicesters hjemmebane, så har King Power monopol på det toldfrie salg i tre af Thailands største lufthavne.

Gratis øl og doughnut

Mens udenlandske rigmænds indtog i klubber som Cardiff og Manchester United ikke har været populært blandt klubbens fans, så har Vichai Srivaddhanaprabha et anderledes godt forhold til publikum på King Power Stadium.

En popularitet som den fodboldivrige milliardær måske også har opnået gennem sin trang til at dele gratis øl ud til hele hjemmepublikummet. Et stunt som Srivaddhanaprabha har lavet tre gange, sidst endda akkompagneret af en doughnut.

Samtidig har Vichai, som Leicesters fans bare kalder ham, sørget for, at bustransporten til Leicesters hjemmekampe aldrig kommer over 100 kroner pr. næse. Uagtet hvor langt væk modstanderen befinder sig.

Flyver i holdets farver

Men selv om Vichai gerne poster penge i klubbens fans, så følger der også visse privilegier med at være mangemilliardær, klubejer og bestyrelsesformand.

Heriblandt den private helikopter – naturligvis en blå en af slagsen – der flyver klubejeren frem og tilbage mellem stadion og London alle hjemmekampe. Og det med midtercirklen som landingsplads.