Business

Ingen ende på Endless nedtur: Topledelsen smutter

Det er kun et par måneder siden, at stifteren Jesper Nielsen forlod Endless Jewelry. Nu går topledelsen samme vej.

Der er fortsat uro i den unge danske smykke-komet, Endless Jewelry.

Stifteren Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, tabte måneder tilbage en magtkamp med bestyrelsen og forlod selskabet. Og nu er der igen uro i toppen af Endless Jewelry. Denne gang er det topledelsen, der smutter.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ejerkredsen i Endless Jewelry

Ejerkredsen i Endless Jewelry består - udover Jesper Nielsen selv - blandt andet af finansmanden Lars Seier Christensen og investeringsselskabet Voluntas med Brøndby-ejer Jan Bech Andersen og Morten Albæk i spidsen.

Dermed forlader administrerende direktør, Paul Moonga, og finans- og marketingsdirektøren selskabet ved udgangen af maj. Det bliver i stedet smykkefirmaets chef for supply chain, Ulrik Rasch, der overtager posten som topchef.

Forretningen skal skæres til

Udover stifteren - og nu topledelsen - har der i forvejen været den helt store oprydning i gang i smykkefirmaet. Det er kun en måned siden, at hver fjerde medarbejder blev fyret, og den nye topchef Ulrik Rasch vil heller ikke udelukke, at der kommer til at ske flere ændringer i selskabet. Det udtaler han til Børsen.

- Vi står ikke overfor en stor fyringsrunde, men det er klart, at når man vil samarbejde med distributørerne fremfor selv at være i et marked, kan det jo gå udover medarbejderstaben. Og det kan også få en effekt på hovedkontoret. Nu handler det simpelthen om at gøre tingene smartere.

Lokale distributører skal overtage markeder

Dermed gør Ulrik Rasch også op med stifter Jesper Nielsens filosofi om, at Endless Jewelry skal ud på mange markeder med egne butikker og medarbejdere. Til Børsen udtaler Ulrik Rasch, at den første opgave bliver at overlade salget i flere lande til lokale distributører.

- I lande som Spanien, Italien og Portugal har vi ikke fået nok ud af at være der selv. Der har vi kigget på vores kompetencer og vurderet, at lokale distributører kan gøre det bedre. 

Eksploderede i værdi

Endless Jewelry, der blev stiftet i 2013, startede ellers med lyn og torden. Allerede sidste år betød vokseværk i smykkeselskabet, at Endless Jewelry blev forhandlet i over 3500 butikker på verdensplan. 

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen er storaktionær Endless Jewelry. Han skeler til den danske smykkegigant Pandora, der sidste år omsatte for 12 milliarder kroner, når han skal sætte ord på forvetnningerne til Endless Jewelry.

- Endless har et enormt potentiale, og målet er naturligvis at komme i Pandora-ligaen en dag. Det er et firma, der har vist vejen og gjort det fremragende, og som jeg har stor respekt for.

Det har tidligere fremgået, at der var tale om en fyring, men artiklen er efterfølgende korrigeret, da der var tale om, at ledelsen selv stoppede.