Ekspert om Spar-kædens nye navne: Et klogt træk 

16x9
Det skaber mere nærhed for kunderne, når Spar-butikkerne skifter navn til den købmand, der er i butikken, siger ekspert. Foto: Spar / Spar

Det giver god mening, at Spar-kæden skifter navn, for der skal kæmpes benhårdt om kunderne, siger ekspert.

Landets 121 Spar-købmandsbutikker får nyt navn. 

Fremover bliver de lokale handlende mødt af købmandens navn på facadeskiltet. Det betyder et farvel til Spar-navnet, men et goddag til Paul, Mette, Hanne med flere, når dagligvarerne skal handles. 

Og det er et ganske klogt træk på et meget konkurrencefyldt marked, siger ekspert i detailbranchen, Bruno Christensen til TV 2. 

- Det er i tidens ånd og er med til at visualisere et lokalt tilhørsforhold for forbrugerne. Det skaber en nærhed, snarere end at man handler hos en national og international kæde, siger Bruno Christensen. 

En langsigtet investering

Spar-kæden har afdelinger i flere lande, men drives selvstændigt af de enkelte købmænd i butikkerne. 

Men at butikken pludselig hedder Leif, John eller Gerda betyder ikke nødvendigvis, at omsætningen stiger fra den ene dag til den anden, siger Bruno Christensen. 

I stedet er der tale om en langsigtet investering. 

- De nye navne har en signalværdi om, at du støtter den lille, lokale købmand. På sigt kan det skabe nogle mere trofaste forbrugere. 

Intensiveret krig i detailbranchen 

Spars navneskift kommer i kølvandet på den intensiverede og mere voldsomme konkurrence, der er på detail- og discountmarkedet, lyder vuderingen fra Bruno Christensen. 

- Det er en kamp for kunderne og omsætningen hver eneste dag. De er udfordret af discountbutikkerne, der er rykket ud af byerne og tættere og tættere på landområderne og de små butikker. 

Rema 1000 annoncerede tilbage i januar, at de i år vil åbne 130 nye butikker i Danmark. I samme ombæring annoncerede Netto, at kæden vil åbne flere end 50 butikker - mens Fakta i år lukker 20 butikker.