Business

Revisionsfirma betaler 333 millioner til konkursbo efter IT-Factory

Efter IT Factorys kollaps skal revisionsfirma betale 333 millioner kroner i erstatning til konkursboet.

Det er blevet en dyr regning for revisionsfirmaet CJ Partnership, som har partnere fra det tidligere firma KPMG Danmark, efter kollapset af Stein Baggers svindelimperium IT Factory.

 CJ Partnership skal nemlig betale en erstatning på 333 millioner kroner til konkursboet, oplyser Kammeradvokaten i en pressemeddelelse.

- Efter drøftelser med konkursboets hovedkreditorer er der i en periode pågået forhandlinger om en forligsmæssig løsning af den verserende retssag.

- På denne baggrund er der i dag indgået en forligsmæssig aftale mellem sagens parter, skriver Kammeradvokaten ifølge flere medier.

Og dermed er sagen afsluttet, lyder det fra Kammeradvokaten.

Oprindeligt erstatningskrav på 920 mio. kroner

- Forliget indebærer, at IT Factory A/S under konkurs modtager kroner 333 millioner til sagens endelige afgørelse. Forliget er forelagt for og godkendt af alle beløbsmæssigt væsentlige kreditorer i IT Factory A/S under konkurs.

- Den uenighed, der førte til konkursboets anlæg af retssagen, anses hermed for afsluttet ved forliget, lyder det.

Oprindeligt havde kurator i konkursboet, Boris Frederiksen, krævet 920 millioner kroner i erstatning med udgangspunkt i IT Factorys underbalance.

- Vi kunne have ført en retssag, men den ville stå på i mange år, og der vil altid være en procesrisiko. Hvis man ønsker at lukke sådan en sag, inden man har hørt retten, så må man finde en vej, som begge kan være med på, siger Boris Frederiksen ifølge Finans.dk.

IT Factory havde den nu bedrageridømte Stein Bagger som administrerende direktør, og var en af de hurtigst voksende selskaber i årene op til krisen. Det stoppede dog i 2008.

Stein Bagger er idømt syv års fængsel for svindel i IT Factory.