Business

Ny Lego-konge vil videreføre passionen for leg og læring

For mig har Lego Koncernen altid været meget mere end en virksomhed, siger tronfølger i familievirksomhed.

Det er en tung arv, der tilfalder 37-årige Thomas Kirk Kristiansen. Som fjerde generation i Lego-familien er han udset til at tage over for sin far, Kjeld Kirk Kristiansen, og føre familiedynastiet videre.

Men Thomas Kirk Kristiansen glæder sig til at påtage sig et større ansvar i Lego, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg har forberedt mig i tæt samarbejde med min far og Jørgen Vig Knudstorp, siden jeg i 2004 trådte ind i bestyrelsen for LEGO A/S som observatør og sidenhen i 2007 blev valgt ind i bestyrelsen.

- For mig har LEGO Koncernen altid været meget mere end en virksomhed. Vi har et helt klart formål, som handler om legens store betydning for børns udvikling og trivsel. Passionen for leg og læring har altid været drivkraften i min familie, og det er vigtigt for mig at være med til at føre den arv videre, siger Thomas Kirk Kristiansen.

Overtager magtfulde poster i familiedynastiet.

Thomas Kirk Kristiansen bliver næstformand bestyrelsen i Lego A/S, mens 68-årige Kjeld Kirk Kristiansen fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.

I Lego Fonden overtager Thomas Kirk Kristiansen posten som formand, mens Kjeld Kirk Kristiansen bliver næstformand.

Det ligger dog samtidig fast, at Kjeld Kirk Kristiansen reelt fortsat sidder på den allerøverste post, nemlig som bestyrelsesformand for Kirkbi, som ejer 75 procent af aktierne i Lego.

Thomas Kirk Kristiansen har en uddannelse som markedsføringsøkonom fra Aarhus Købmandsskole i 2004. Han er samtidig formand for Lego Juris, der har rettighederne til Lego-mærket.

OVERBLIK: Lego-arving skal overtage oldefars livsværk

 1. Antal ansatte

  I dag er Lego en milliardvirksomhed med afdelinger over hele verden, og som i 2015 havde omkring 17.000 ansatte globalt.

 2. Antal lande

  Lego sælger sine ikoniske klodser i mere end 140 lande. Men hovedsædet ligger fortsat i Billund, hvor eventyret startede i 1932 med en lille produktion af trælegetøj.

 3. Navnet Lego

  Lego - en sammentrækning af ordene Leg Godt - blev grundlagt af Ole Kirk Kristiansen, og siden da er virksomheden gået i arv fra far til søn.

 4. Ejerskab

  I dag ejes Lego og alle varemærkerne af grundlæggerens ene barnebarn, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans familie. Familien sidder fortsat på Lego gennem investeringsselskabet Kirkbi, som er Kirk Kristiansen familiens holding- og investeringsselskab. Selskabets ejer blandt andet 75 procent af Lego Koncernen.

 5. Omsætning i 2015

  Lego omsatte i 2015 for 35,8 milliarder kroner. I alle de markeder, hvor Lego gør forretning, var der sidste år tocifret salgsvækst.

 6. Fonde

  25 procent af Lego har familien skænket til den almennyttige fond, Lego Fonden.

  Kilde: Lego, Ritzaus Bureau.