Nordea efter Nykredit-storm: Vi hæver pris på boliglån hurtigst muligt

Der venter højere gebyrer på boliglån for Nordeas kunder, fortæller Stockholm-baseret topdirektør.

Efter Nykredit i februar kastede bomben med sine prisforhøjelser på boliglån, følger det første realkreditinstitut nu trop.

Det er Nordea Kredit, der løfter sløret for sine planer om at hæve priserne på sine bidragssatser.

Et vindue der skal udnyttes

Driftsdirektør Torsten Jørgensen siger til nyhedsbureauet Bloomberg, at det kun er et spørgsmål om tid, før Nordea vil følge Nykredits eksempel og hæve priserne.

- Det er et vindue, som vi vil forsøge at udnytte så hurtigt som muligt, siger Jørgensen, der er en del af bankens koncerndirektion i Stockholm, til Bloomberg.

Ny: Fakta om beregneren

Din bidragssats fastsættes ud fra din belåningsgrad i boligen.

Belåningsgraden er din restgæld fratrukket det, som dit realkredit vurderer, din bolig er værd.

Er din bolig steget i værdi - eller har du afviklet en stor del af boliggælden - siden du optog lånet, burde du derfor i realiteten have en lavere belåningsgrad. Det betyder dog ikke, at din bidragssats er blevet reguleret.

Ved at indtaste din egen vurdering af boligen kan du se, om den bidragssats, du betaler i dag, svarer til den belåningsgrad, som du mener, realkreditinstituttet burde regne satsen ud efter.

Presseafdeling afviser højere bidragssatser

Udmeldingerne er opsigtsvækkende i lyset af, at den danske landechef David Hellemann tidligere i dag i forbindelse med regnskabet for første kvartal afviste, at Nordea vil hæve priserne.

Nordeas danske landechef, David Hellemann, understreger over for TV 2, at Nordea ganske som oplyst på pressemødet her til morgen ingen planer har om at sætte bidragssatserne op i Danmark.

- Jeg vil gerne slå helt fast, at vi ikke har planer om at ændre vores prisstruktur, siger David Hellemann i et skriftligt citat.

 Han henviser til, at myndighederne har pålagt hele realkreditsektoren stigende kapitalkrav frem mod 2020, og at der med de kommende Basel 4-krav kan komme flere.

- Vi analyserer løbende og grundigt, hvordan vi skal forholde os til disse vilkår, lyder det fra den danske landechef.

Det står altså i skarp kontrakst til dikaterne fra koncerndirektionen i Stockholm.

Blev set som en mulighed

Da nyheden om Nykredits planer om at hæve bidragssatserne og gå på børsen kom frem, blev det set som en fordel for konkurrenterne, da det ville give dem mulighed for selv at hæve priserne.

I stedet har den voldsomme kritik af Nykredit resulteret i, at mange spillere har lokket med lavere priser på boliglån, men det gælder altså ikke fra toppen af Nordea.