Business

Lego-konge overlader magten i koncernen til sin søn

Kjeld Kirk Kristiansen giver den øverste magt over Lego videre til sin 37-årige søn.

Efter 30 år i spidsen for Lego overlader Kjeld Kirk Kristiansen nu magten til sin 37-årige søn, Thomas Kirk Kristiansen, skriver finans.dk. 

- Vi vil gerne have, at alle ejere i familien er gode ejere. Men i hver generation skal der være én ejer, der er mest aktiv - én der følger virksomheden tættere, siger Kjeld Kirk Kristiansen i et interview med finans.dk. 

- Vi har i mange år lagt op til, at det bliver Thomas' rolle, og det er det, vi gør nu: Thomas og jeg bytter roller i både Lego A/S og i Lego Fonden, siger han. 

Fjerde generation i Lego-dynastiet

Thomas Kirk Kristiansen er fjerde generation i Lego-familien. 

Han har en uddannelse som markedsføringsøkonom fra Aarhus Købmandsskole i 2004 og sidder nu som næstformand i bestyrelsen for Lego A/S og som formand for Lego Fonden og for Lego Juris, der har rettighederne til Lego-mærket. 

Lego-dynastiets nye overhoved har to søstre, Sofie Kirk Kristiansen på 39 år og Agnete Kirk Thinggaard på 32 år. De vil begge være aktive andre steder i koncernen. 

Er Danmark rigeste

Det ligger samtidig fast, at Kjeld Kirk Kristiansen reelt fortsat sidder på den allerøverste post, nemlig som bestyrelsesformand for Kirkbi, som ejer 75 procent af aktierne i Lego. 

Kjeld Kirk Kristiansen, som er Danmarks rigeste mand, indtager en plads som nummer 65 over de rigeste mennesker i verden. Det viste en ny opgørelse over verdens milliardærer i amerikanske dollar fra det amerikanske erhvervsmagasin Forbes i marts måned. 

Kirk Kristiansen er med sin formue på 13,1 milliarder dollar, svarende til næsten 90 milliarder kroner, den eneste dansker i top-100 over verdens dollarmilliardærer.