IT Factorys moderselskab dukker op i Panama-lækage

16x9
Stein Bagger Foto: Liselotte Sabroe / Liselotte Sabroe/Scanpix

Selskab på Seychellerne, der var hovedaktionær i IT Factory, eksisterer stadigvæk, viser dokumenter fra Panama-lækagen.

Dokumenter fra den såkaldte Panama-lækage har kastet nyt lys over et selskab, der var centralt i sagen om IT Factory og direktør Stein Bagger tilbage i 2008.

Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag.

Selskabet Agios på Seychellerne var den officielle hovedaktionær i IT Factory, og blev stiftet af Stein Baggers daværende partner Allan Vestergaard i 2001.

Ifølge papirerne fra Panama-lækagen er firmaet imidlertid stadig aktivt, her syv år efter IT Factorys sammenbrud, og det undrer kuratoren på Stein Baggers konkursbo, Boris Frederiksen.

Han har siden konkursen forgæves ledt efter Stein Baggers forsvundne millioner i selskaber over hele verden.

Han er forbavset over, at Allan Vestergaard har holdt selskabet Agios i live i alle årene siden IT Factorys kollaps, eftersom selskabet officielt ikke har haft andre aktiver end at være hovedaktionær i IT Factory.

- Det er svært at forstå, at Agios United holdes i live, hvis der reelt ikke er værdier i firmaet, siger Boris Frederiksen til Børsen.

Man ringer ikke bare

Han tror dog ikke på, at han som kurator på Stein Baggers konkursbo vil få noget som helst ud af at efterforske det lukkede selskab på Seychellerne nærmere.

- Man ringer ikke bare til Seychellerne og får oplyst, hvilke konti Agios har, siger han til Børsen.

Han mangler stadig at finde ud af, hvad der er blevet af cirka 220 millioner kroner fra IT Factory-svindlen.

- Jeg må ærligt erkende, at der sagtens kan være en konto på Seychellerne, i Tyskland eller Hong Kong, som ikke har figureret noget sted i bogføringen, hvor der kan være gået både to- og trecifrede millionbeløb ind, uden at vi har kunnet se det. Og de kan principielt være der endnu, siger Boris Frederiksen til Børsen.

Gammelt krav holder selskab i live

Allan Vestergaard forklarer selv til Børsen, at han holder selskabet Agios i live, fordi han stadig har krav, som han ønsker at gøre gældende overfor Stein Baggers konkursbo. Og selskabet er hans bedste bevis for, at han har dette krav.

Selskabet Agios blev flyttet til Seychellerne i al hemmelighed i 2006 med assistance fra det nu så berømte advokatfirma i Panama, Mossack Fonseca.

IT Factory –skandalen eksploderede i efteråret 2008. Direktøren for selskabet, Stein Bagger, forsvandt under en rejse i Mellemøsten. Hovedaktionæren i IT Factory, Asger Jensby, finder kort efter beviser på svindel i milliardklassen og erklærer selskabet konkurs.

Seks dage efter konkursen melder Stein Bagger sig til politiet i Los Angeles efter en dramatisk flugt tværs over USA.

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for bedrageri. Hans makker, Allan Vestergaard, har aldrig været tiltalt for at have gjort noget ulovligt i forbindelse med sagen.

De er indblandet i sagen om skattely i Panama
Flere prominente navne er blevet sat i forbindelse med sagen Få et overblik her.