Business

Danske sportskæder lægger sig sammen - bliver milliardforretning

Sportskæderne Sportigan og Sport 24 har sammenlagt administrationen og har på den måde fusioneret.

Sportskæderne Sportigan og Sport 24 har sammenlagt deres hovedkvarterer. Det skaber samlet en sportskæde, der omsætter for over en milliard kroner, skriver Børsen.

Sportigan har 73 sportsforretninger landet over, mens Sport 24 hovedsageligt sælger sportstøj- og udstyr over internettet.

- Så synergierne er meget store hele vejen rundt. Det er en naturlig udvikling i branchekonsolideringen. Vi er vel det, man kan kalde et perfekt match, skriver selskaberne i en pressemeddelelse ifølge Børsen.

Begge brands bliver

Mens Sportigan længe har været på det danske marked, er Sport 24 et relativt nyt brand. Sport 24 er en fusion af tre jyske sportskæder, der i 2011 gik ud af Intersport-samarbejdet.

De to selskaber sammenlægger kun administrative opgaver og logistik. Dermed bliver begge brands fastholdt.

Ifølge Børsen vil den fusionerede forretning sælge sportstøj- og udstyr for 1,2 milliarder kroner om året.

- Alle Sportigan-butikker bevarer med den planlagte model deres selvstændighed, men kommer til at arbejde sammen med et endnu stærkere funderet kædehovedkontor, end vi som selvstændig kæde kan levere.

- Vi får nye og flere kræfter - det bedste fra to verdener, om man vil, skriver Lars Elsborg, direktør i Sportigan, ifølge Børsen.