Business

Danske møbler udløser rekordoverskud: Denne stol er topsælgeren

Den danske møbelproducent Fritz Hansen har haft et rekordår i 2015. Især det amerikanske og asiatiske marked trækker omsætningen op.

Møbelikonet Fritz Hansen har haft et strålende 2015.

For danske designmøbler hitter hos asiatiske og amerikanske forbrugere - og det kan ses på årsregnskabet fra møbelfirmaet Fritz Hansen, som blandt andet sælger klassikere fra Arne Jacobsen og Poul Kjærholm.

Især de klassiske design-ikoner, som Ægget, Svanen og 7’eren har været med til at trække salget i den rigtige retning. Den bedst sælgende vare i 2015 var Arne Jacobsens spisestuestol 7’eren.

Med møbelsalget sidste år voksede omsætningen hos virksomheden med 17 procent i forhold til 2014, og Fritz Hansen kan præstere en omsætning på 560 millioner kroner – 79 millioner af dem kan virksomheden putte i banken som overskud.

- Det har været en længere rejse, og der har været flere faktorer, der spiller ind. Men det er et resultatet af nogle omprioriteringer. Vi har satset på det amerikanske og asiatiske marked. Derudover har vi konjunkturerne med os, siger økonomidirektør Lars Torp Hansen til TV 2.

7'eren. Den klassiske spisestuestol er Fritz Hansen bedst sælgende møbel.

Han fortæller, at det ikke kun er 7’eren, der er populær i de fjerne markeder – også Ægget er en salgssucces.

Tror på stadig vækst

Ifølge Lars Torp Hansen er antallet af møbler, der bliver langet over disken, ikke voksende. Men virksomheden har haft held med at flytte salget til lidt mere fjerne markeder.

- Inden finanskrisen var der en fantastisk afsætning på det danske marked – også på det private marked. Men det er primært her, at vi har haft et efterslæb, siger Lars Torp Hansen.

Han mener dog ikke, at de gode dage er lige rundt om hjørnet, men er stadig fortrøstningsfuld i forhold til væksten.

- I 2018 satser vi på at have 750 millioner kroner i omsætning, lyder buddet fra økonomidirektøren.