Business

Dansk familie nævnt i Panama-lækagen: - Der er intet fordækt i det

Et dansk forældrepar og deres søn står nævnt i Panama Papers som direktører i et Panama-selskab. Men alle regler er fulgt, siger sønnen.

Den britiske avis The Sunday Times har i weekenden offentliggjort 37.000 navne fra Panama Papers på sin hjemmeside, og det betyder, at det nu er muligt for den bredere offentlighed at se, hvilke personer, der har oprettet selskaber hos virksomheden Mossack Fonseca.

En af personerne er danskeren Jacob Juul-Hansen, der sammen med sine forældre Jens Juul-Hansen og Ulla Schøtt Juul-Hansen, sættes i forbindelse Panama-selskabet Gerbora Inc.

Da TV 2 ringer Jacob Juul-Hansen op, bekræfter han, at han er involveret i selskabet, men afviser at udtale sig yderligere.

- Det vil jeg faktisk helst ikke udtale mig om, hvis jeg skal være helt ærlig. Der er ingenting obskurt overhovedet, siger han til TV 2.

Rådgivet af en bank

Jacob Juul-Hansen, der ifølge CVR-registret er indehaver af et dansk anpartsselskab, forsikrer, at alt i forbindelse med stiftelsen af Panama-selskabet følger reglerne:

- Hvis der er nogen, der gerne vil undersøge det, er de selvfølgelig fuldstændig velkommen til det, for som jeg siger til dig, kører det her totalt ”by the book” (efter bogen, red.) Vi er blevet rådgivet til det her af en bank, og sådan er det.

Til at oprette et selskab i Panama?

- Ja. Vi har bare fulgt nogle retningslinjer, så jeg er godt klar over, at der er nogen, der kunne komme og rette henvendelse, og det er også fint nok. Det skal de være velkommen til. Men hvis der er noget, så må skattevæsenet sige til.

- Der er intet fordækt

Jacob Juul-Hansen vil ikke gå i detaljer om, hvilken bank, der rådgav familien til at stifte selskabet i Panama, ligesom han heller ikke vil gå ind i årsagerne til stiftelsen.

- Jeg vil desværre ikke udtale mig om, for jeg har ikke lyst til at sætte nogle personer i et dårligt lys overhovedet. Det vil jeg ikke, det er jeg ked af.

- Du er velkommen til at grave noget mere, men der er ikke noget. Der er intet fordækt eller noget som helst overhovedet, siger han.

I familiens Panama-selskab Gerbora Inc. optræder alle tre familiemedlemmer som direktører i selskabet. Jacob Juul-Hansen optræder desuden som kasserer, hans far Jens Juul-Hansen som sekretær og Ulla Schøtt Juul-Hansen som præsident.

Både Jens Juul-Hansen og Ulla Schøtt Juul-Hansen bor i Luxembourg. TV 2 har talt med en person, der kender familien, som fortæller, at parret har huse flere steder i verden, blandt andet i Miami i Florida, USA.

Var storkunde i Roskilde Bank

Ifølge en artikel i Børsen fra 2009 er Jens Juul-Hansen ejendomsinvestor og investerede over flere år flere hundrede millioner kroner i ejendomme, inden han i 2009 begyndte at afvikle samtlige selskaber efter "dialog med banken". 

Det skete ifølge artiklen som følge af, at to af selskaberne, S&J Gruppen Holding og JJH Group, blev sendt til tvangsopløsning, fordi selskaberne ikke havde indleveret de påkrævede regnskaber. 

Jens Juul-Hansen var ifølge Børsen en af den skandaleramte Roskilde Banks 15 største kunder.

I CVR-registeret er Jens Juul-Hansen noteret som en del af direktionen i en lang række opløste virksomheder.

TV 2 har forsøgt at få kontakt til Jens Juul-Hansen og Ulla Schøtt Juul-Hansen, men det har ikke været muligt.

Skat undersøger alle danske statsborgere

Efter The Sunday Times offentliggørelse af de mange navne fra Panama Papers oplyser Skat, at de nu vil gå databasen igennem.

- Vi går nu i gang med at gennemgå det offentliggjorte materiale for at se, om der er danske statsborgere iblandt. Det gør vi for at foretage en egentlig risikovurdering af de pågældende og sammenholde oplysningerne med, hvad vi allerede ved. Det er jo ikke sikkert, at de pågældende overhovedet er skattepligtige i Danmark, men det er den slags, vi nu vil finde ud af, siger Skats indsatsdirektør, Jim Sørensen, til TV 2.

De lækkede dokumenter har fra Panama Papers har skabt ramaskrig verden over, men der er ikke som sådan noget forbudt i at optræde i selskaber i udlandet med mindre man glemmer at selvangive det i Danmark.