Business

Elgigantens ærkekonkurrent, Power, er klar med en modoffensiv

Elgiganten vil snart overtage ti Fona-butikker. Konkurrenten Power vil også åbne nye butikker i den nærmeste fremtid.  Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Power er klar til at åbne flere varehuse og nægter at lægge sig ned over for Elgiganten.

Efter Elgiganten i dag spiste ti af de mest markante Fona-butikker kunne giganten for alvor rykke fra Power, når det gælder antallet af butikker. Elgiganten har 29 butikker plus de ti nye Fona-butikker, der snart bliver omdøbt til Elgiganten, mens Power må nøjes med fire butikker.

Men Power nægter at lægge sig ned over for storebroderen.

- Jeg kan i dag fortælle, at vi snart åbner i Aarhus, og at vi i 2016 og 17 i alt vil åbne 6 nye varehuse i Danmark, siger Powers administrerende direktør Jesper Boysen til TV 2 Business.

Ny strategi

Overtagelsen af Fona har fået Elgiganten til at ændre strategi. Hidtil har Elgiganten villet ligge uden for de store byer, men med overtagelsen af de ti Fona butikker følger flere dyre adresser med i nogle af de største danske byer.

- Vi er blevet opmærksom på, at urbaniseringen har åbnet et nyt marked i de store byer, ligesom udviklingen med de stadig flere singlehusstande er med til at skubbe til denne udvikling. Endelig er der mange kunder, der gerne vil købe på nettet, men samle varen op i et varehus, siger administrerende direktør hos Elkjøp, Jann Ivar Semlitch, der står bag købet af butikkerne.

Forventet omsætning for 1 millard kr. 

Power offentliggør for første gang ventede omsætningsmål for Power-kæden, og hvor det har knebet med at få antallet af butikker til at skyde i vejret hurtigt nok, er omsætningsfremgangen mere gedigen.

- Det er min forventning, at vi omsætter for én milliard kroner, når 2016 er overstået, og vi har ingen varehuse, der omsætter for mindre end 180 millioner kroner, siger Jesper Boysen.

Men den ene milliard kroner har Power for alvor placeret sig på landkortet i Danmark. Elgiganten er klart størst med en omsætning på fem milliarder kroner. Herefter kommer det snart hedengangne Fona med en omsætning på to milliarder kroner, men branchekilder vurderer, at den ene milliard snart vil blive konverteret til omsætning hos Elgiganten.

Jesper Boysen tror ikke, at konkurrencemyndighederne vil se med milde øjne på Elgigantens overtagelse af Fona.

- Det er jo nok branchens nummer ét og nummer to, der slår sig sammen, og det må være interessant at kigge på for konkurrencemyndighederne, for det er jo ikke ligefrem noget, der øger konkurrencen i Danmark, mener Jesper Boysen.

Elkjøpp vil bruge et større tocifret millionbeløb på at renovere de opkøbte Fonabutikker.

- Vi vil bruge 40 millioner kroner inden for det næste år på at renovere de ti butikker, som får Elgiganten-navnet, siger Jann Ivar Semlitch, Elkjøp.