Business

Pandora slås med tidligere direktør: Skriver til flere hundrede forhandlere

Der er udbrudt smykkekrig på den anden side af jordkloden. I en mail til flere hundrede forhandlere forbyder Pandora al salg af et andet smykkemærke.

Smykkegiganten Pandora er i Australien endt i en bitter strid med selskabets tidligere chef Karin Adcock.

Pandora har forbudt sine forhandlere at føre mærket Alex and Ani, som Adcock står bag, og den tidligere direktør for Pandora i Australien har nu anbragt sagen for myndighederne.

Det skriver Børsen.

I en mail til sine flere hundrede forhandlere gør Pandora det klart, at selskabet ikke vil lade dem sælge mærket Alex and Ani, hvis forhandlerne fortsat ønsker at sælge Pandora.

- Noter venligst, at Alex and Ani er et konkurrerende produkt. Pandora vil ikke tillade jer at forhandle Alex and Anis produkter, så længe I er autoriserede forhandlere af Pandora, står der, ifølge Børsen, i mailen afsendt af Brien Winther, der er Pandoras landechef i Australien.

Karin Adcock, der indtil 2012 havde Brien Winthers stilling i Pandora, stiller sig meget uforstående over for sin tidligere arbejdsgivers ageren.

- Alex and Ani er et meget anderledes koncept i forhold til Pandora. Det ser ud til, at Pandora nu er nervøse, fordi de konkurrerer så hårdt mod Alex and Ani i USA, skriver Karin Adcock, ifølge Børsen, på det sociale medie Linkedin.

Sagen er yderligere eskaleret efter, at Brien Winther i lokale australske medier har udtalt, at Karin Adcock i sin tidligere position har benyttet lignende metoder.

Påstanden kalder Karin Adcock for faktuelt ukorrekt, og hun har nu bragt striden til de australske konkurrencemyndigheder, ACCC, der dog i første omgang har afvist at gøre noget ved sagen.