Business

De fik en lys ide - og nu starter jagten på millionerne

To erfarne erhvervsdrenge har droppet deres gode lønninger for at satse alt på fødslen af et lampefatningseventyr

To erfarne erhvervsmænd har brygget grundigt på en god idé og indleder nu jagten på de millioner, der skal få iværksætterdrømmen til at flyve.

Det er opfindelsen af en lille adaptor til lampefatninger i hjemmet, der har udviklet sig fra klassisk styring af lyset til at kunne måle temperaturer, bevægelse, lyd og fugt.

Det åbner banen for, at lampefatningen kan alarmere din mobiltelefon, hvis spædbarnet skriger, eller du får ubudne gæster.

- Det stammer fra et behov, vi selv havde, når vi var ude at rejse og gerne ville have vores hjem til at se bebolig ud. Der findes ikke særlig gode løsninger i dag, og derfor så vi en mulighed og begyndte udviklingen, siger Jan H. Christiansen, der sammen med Morten Bremild står bag opfindelsen. 

Droppet gode job

Viften af muligheder ved siden af lyskontrollen er unikke nok til, at iværksætterne allerede har ansøgt om fire patenter og droppet deres ellers velkørende karrierer for at dedikere sig fuldstændig til at få adaptor-drømmen til at flyve.

En måned frem forsøger de via den alternative crowdfunding-platform Kickstarter at hente som minimum 1 million kroner og samtidig få hul til en kundebase.

Men millionen er bare starten, for stifterne skal bruge 4 millioner kroner til at få censoren Smart Adaptor fra udvikling til virkelighed, og her har de to stiftere allerede allieret sig med flere investorer, der er klar til at spytte penge i. 

Målet er fra start verdensmarkedet fra selskabet, der endnu ikke har et kontor. Adaptoren forventes først at være i handlen efter nytår og blive solgt gennem forsikrings-, sikkerheds- og energiselskaber.