De fik en lys ide - og nu starter jagten pĂĄ millionerne

To erfarne erhvervsdrenge har droppet deres gode lønninger for at satse alt på fødslen af et lampefatningseventyr

To erfarne erhvervsmænd har brygget grundigt pĂĄ en god idĂ© og indleder nu jagten pĂĄ de millioner, der skal fĂĄ iværksætterdrømmen til at flyve.

Det er opfindelsen af en lille adaptor til lampefatninger i hjemmet, der har udviklet sig fra klassisk styring af lyset til at kunne måle temperaturer, bevægelse, lyd og fugt.

Det åbner banen for, at lampefatningen kan alarmere din mobiltelefon, hvis spædbarnet skriger, eller du får ubudne gæster.

- Det stammer fra et behov, vi selv havde, nĂĄr vi var ude at rejse og gerne ville have vores hjem til at se bebolig ud. Der findes ikke særlig gode løsninger i dag, og derfor sĂĄ vi en mulighed og begyndte udviklingen, siger Jan H. Christiansen, der sammen med Morten Bremild stĂĄr bag opfindelsen. 

Droppet gode job

Viften af muligheder ved siden af lyskontrollen er unikke nok til, at iværksætterne allerede har ansøgt om fire patenter og droppet deres ellers velkørende karrierer for at dedikere sig fuldstændig til at fĂĄ adaptor-drømmen til at flyve.

En måned frem forsøger de via den alternative crowdfunding-platform Kickstarter at hente som minimum 1 million kroner og samtidig få hul til en kundebase.

Men millionen er bare starten, for stifterne skal bruge 4 millioner kroner til at fĂĄ censoren Smart Adaptor fra udvikling til virkelighed, og her har de to stiftere allerede allieret sig med flere investorer, der er klar til at spytte penge i. 

MĂĄlet er fra start verdensmarkedet fra selskabet, der endnu ikke har et kontor. Adaptoren forventes først at være i handlen efter nytĂĄr og blive solgt gennem forsikrings-, sikkerheds- og energiselskaber.