Business

Dong stopper udviklingen af problemramt oliefelt

Efter mange problemer og tilbageslag stopper Dong nu udviklingen af det store Hejre-felt i Nordsøen.

Dong stopper arbejdet med Hejre-feltet i Nordsøen, der tidligere har været et prestigeprojekt. Baggrunden er leverandørproblemer og økonomiske udfordringer.

Hejrefeltet har længe været plaget af problemer, og i Dongs regnskab for 2015 blev det sagt, at feltet er i en "svær situation".

Dongs olieforretning generelt og Hejre-feltet i særdeleshed har været hårdt ramt af olieprisens nedtur og forsinkelser i udviklingen. Det medførte nedskrivninger i olieforretningen på over 15 milliarder kroner i 2015.

Ikke tillid til leverandør

Problemer med leverandøren af den boreplatform, der skulle udvikle oliefeltet, har gjort, at arbejdet nu er lagt ned.

- Dong Energy og Bayerngas har ikke længere tillid til, at leverandørkonsortiet formår at levere platformen og har konkluderet, at konsortiet væsentligt misligholder sine aftaleforhold.

- På denne baggrund har Dong Energy og Bayerngas i dag ophævet kontrakten med leverandørkonsortiet med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at platformen ikke vil blive gjort færdig, og at Hejre-projektet i sin nuværende form vil blive lukket, skriver Dong.

Har tidligere været flagskib

Feltet er ikke helt lagt i graven, oplyser Dong dog i meddelelse.

- Dong Energy og Bayerngas vil nu sammen vurdere alternative måder at udvikle Hejre-feltet på. Der kan derfor ikke på nuværende tidspunkt gives nogen dato for produktionen af den første olie fra Hejre-feltet, skriver Dong.

Feltet har været et flagskibsprojekt for Dong og er beskrevet som " den største udbygning af olie- og gasaktiviteterne i den danske Nordsø sektor i nyere tid".

Det var planen, at olien skulle begynde at strømme fra 2017. Det er nu udsat på ubestemt tid.