Mulig køber melder sig: Er dette B&O's nye ejer?

16x9
En mulig køb er til B&O er nu stået frem. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Det har længe været kendt, at danske Bang & Olufsen leder efter en mulig køber. Nu er et kinesisk selskab stået frem.

Efter flere måneders spekulation om, hvem der kunne være interesseret i at overtage Bang & Olufsen, melder en kinesisk interessent sig nu offentligt på banen.

Kinesiske Sparkle Roll melder nu ud, at man går efter aktiemajoriteten i danske Bang & Olufsen.

Sparkle Roll, der er et distributionsselskab med speciale i luksusprodukter, har fulgt B&O siden 2012 og mener, at det danske elektronik- og designfirma vil nyde godt af en anden ejerstruktur end den nuværende.

​Sparkle Roll har fulgt Bang & Olufsen siden 2012, og vi er begejstrede for virksomheden.

Qi Jianhong, bestyrelsesformand i Sparkle Roll Group

Sparkle Roll Group ejer i forvejen 5,57 procent af aktierne i det danske selskab, som igennem flere måneder har været på vej mod et salg. Sparkle Roll Group er interesseret i at købe alle aktierne i Bang & Olufsen til en "fornuftig pris", fremgår det af meddelelsen.

Qi Jianhong, der er bestyrelsesformand i Sparkle Roll, giver udtryk for, at han er begejstret for den danske struer-virksomhed.

- Sparkle Roll har fulgt Bang & Olufsen siden 2012, og vi er begejstrede for virksomheden. Vi er begejstrede for produkterne, dens innovationskraft og den reelle værdi af det unikke danske brand, der er anerkendt over hele kloden, udtaler han.

- Under alle omstændigheder er det en betingelse, at vi er nogenlunde sikre på, at det bliver muligt at overtage alle aktier i Bang & Olufsen til en pris, vi finder rimelig, hedder det i meddelelsen.

I november meddelte Bang & Olufsen, at det førte drøftelser med flere potentielle købere, men i sidste uge indgik man et samarbejde med LG og sagde i den forbindelse, at køberfeltet var indsnævret til en enkelt, som der altså nu er blevet sat navn på.