Business

Rigmand skubber problemejendom ind i Lauritz.com

Auktionshuset Lauritz.com er på udkig efter investorer. Ifølge auktionshuset er det for at finansiere vækst, men egenkapitalen er tyndslidt.

Mens auktionshuset Lauritz.com er gået på jagt efter nye investorer, har firmaets nuværende ejer, Bengt Sundstrøm, skubbet en problematisk ejendom over i virksomheden.

Det skriver Finans.

Sundstrøm købte i 2009 ejendommen på Rovsingsgade i København gennem et selskab for 57 millioner kroner. Siden har selskabet været martret af millionunderskud, og ifølge regnskaberne har Bengt Sundstrøm igennem flere år forgæves forsøgt at sælge ejendommen igen.

Nu har Sundstrøm, som ejer 95 prodent af aktierne i Lauritz.com, ladet auktionsvirksomheden overtage ejendommen for 51,5 millioner kroner, selv om Lauritz.com i forvejen balancerer på en økonomisk knivsæg.

- Der er ikke ret meget egenkapital til at stå imod med. Når der kommer en illikvid ejendom ind, bliver risikoen alt andet lige større, siger investeringsdirektør Johnny Madsen fra Dansk Formue- og Investeringspleje til Finans.

Lauritz.com er gået på jagt efter investorer - muligvis gennem en børsnotering - der kan skyde nye penge i virksomheden.

Lauritz.com oplyser i et skriftligt svar til Finans, at ejendommen både skal bruges som koncernens nye hovedkvarter og som et ekstra auktionshus i København.

Derudover understreger virksomheden, at handlen er gennemført på markedsvilkår.