Business

Cirkus Dannebrog går konkurs

Cirkus Dannebrog går konkurs. En stor spiller i den danske cirkusverden banker dermed ikke længere teltpælene i jorden.

Cirkus Dannebrog er taget under konkursbehandling. Det sker efter, at cirkusset i flere år har kørt med underskud.

Det seneste regnskab viste et underskud på 1,4 millioner kroner, og nu må det danske cirkus, med en historie tilbage til slutningen af 1800-tallet, altså kaste håndklædet i ringen. Det skriver Jydske Vestkysten

- Jeg vil ønske, at vi kunne køre videre. Men lige nu er vi bare så chokeret, siger Isabella Enoch Sosman, artistchef og bestyrelsesmedlem til avisen.

36 shows var planlagt

Firmaet bag cirkusset har siden november sidste år været i betalingsstandsning, men kreditorer, herunder Skat, der er den største, troede ikke på rekonstruktionen, som startede 17. februar i år. Det er dermed ikke lykkedes, at finde en løsning på de økonomiske problemer.

- Vi havde håbet på, at den rekonstruktion som vi var i gang med, den var lykkedes. Men mandag faldt den til jorden og nu står vi med solgte forestillinger og kontrakter med artister fra hele verden. Det er meget meget kedeligt. Jeg har arbejdet i det her cirkus siden jeg var fire år, så det er meget trist, og vi har svært ved at holde tårerne tilbage, siger sprechstallmeister Agnethe Enoch til TV SYD.  

Cirkusset stod nemlig på nippet til at starte deres store landsdækkende tour med planlagte shows fra den 24. marts i Odense. 

36 shows var allerede annonceret i Syd- og Sønderjylland og på Fyn.

Cirkus Dannebrog turnerede rundt med cirkusforestillinger allerede i 1880, men havde i 1900-tallet en lang pause, inden danskerne årligt kunne tage en tur i cirkusteltet fra 1977 og frem til nu.

Nyheden kommer kun to måneder efter, at det gamle Cirkus Benneweis også lukkede ned, efter et skuffende resultat i 2015.