Business

Se listen: Dansk direktør overhaler verdens bedste topchef

Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, er blevet kåret som landets dygtigste direktør på en liste over 50 danske topdirektører, skriver Finans.

Han er langt mindre kendt i offentligheden end mange af sine direktørkolleger. Men spørger man investorerne, er han den bedste.

Det skriver Jyllands-Posten.

Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, bliver kåret som landets dygtigste direktør og overgår dermed kendte navne som Lars Rebien Sørensen, Novo Nordisk, Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk, og Anders Runevad, Vestas, på en liste over 50 topdirektører.

Nummer to på listen, topchefen i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, er sågar blevet kåret som verdens bedste topchef.

Det viser en årlig rundspørge blandt landets førende porteføljemanagere, som Dansk Aktie Analyse har foretaget for Finans.

- Opbakningen til Jens Bjørn Andersen er nærmest notorisk blandt porteføljemanagerne. Det handler selvfølgelig om, at DSV's aktiekurs er steget markant, og at virksomheden klarer sig godt i en branche, der ikke har det let, når verdensøkonomien er presset, mener Peter Falk-Sørensen, der er direktør i den uafhængige analysevirksomhed Dansk Aktie Analyse.

Porteføljemanagerne har vurderet direktørerne ud fra en række parametre som strategi, vækstorientering og ikke mindst troværdighed.

Her kan du se et uddrag af listen over Danmarks bedste topchefer ifølge Dansk Aktie Analyse:

Top fem: Danmarks bedste direktører

  1. Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV

    Listen er et uddrag af hele listen fra finans.dk, hvor du kan finde de 25 bedste topchefer i Danmark.

  2. Lars Rebien Sørensen, topchef i Novo Nordisk

  3. Henrik Brandt, Royal Unibrew

  4. Lars Rasmussen, Coloplast

  5. John Bull Fisker, Ringkjøbing Landbobank