Business

SE KORTET: Banker vælter ud med alternativer til Totalkredit

Over halvdelen af landets 60 partnerbanker i Totalkredit er nu kommet med sin egen løsning på de højere bidragssatser på Totalkredit-lånene

Mens oprøret mod Nykredit og Totalkredit er hastigt i gang blandt diverse protestgrupper, så er bankerne også i gang med at tage affære over for de varslede stigninger i bidragssatserne. Over halvdelen af Totalkredits partnerbanker er nu klar med deres egne løsninger på de højere priser. Kunderne er nemlig både bekymrede og utilfredse over udsigten til prisstigninger på deres boliglån.

- Det er selvfølgelig en masse henvendelser fra vrede kunder, som gør, at vi bliver nødt til at tænke i nye baner, siger Klaus Skjødt, der er administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland.

Det er enten kompensationer i kontante tilbagebetalinger, muligheder for gratis at omlægge sit lån til et billigere alternativ samt muligheden for at omlægge til et helt nyt bank-boliglån, der er blandt de løsninger, som mere end 30 banker nu tilbyder sine kunder af Totalkredit.

Stigningerne i bidragssatserne rammer de korte flexlån F1-, F2, F3- og F4-lån hårdest. Derfor er det især kunder, der sidder med denne type lån, som får en økonomisk håndsrækning fra bankerne.

Flere banker på vej med tiltag

Med til historien hører, at Totalkredit selv har fjernet sit gebyr for at lægge lån om fra de korte flexlån til de lange fastforrentede lån. Det har gjort det nemmere for bankerne at hjælpe med at gøre en låneomlægning helt gratis, så bankerne kan nøjes med at fjerne sin del af gebyrerne for en omlægning.

Det er dog ikke alle banker, der endnu har taget stilling til, hvordan de skal håndtere de utilfredse Totalkredit-kunder. Fem banker arbejder lige nu på løsninger, der skal hjælpe til at skåne kunderne for Totalkredits stigninger i bidragssatserne, mens en håndfuld andre banker endnu overvejer, hvad de skal gøre.

Selv Nykredits egen bank må løse problemet

Senest har også Nykredits egen bank set sig nødsaget til at tilbyde sine vrede kunder et alternativ til Totalkredit-kunderne. De kan nu få lov at omlægge deres lån til et bankboliglån i Nykredit kvit og frit - den samme løsning som mange andre banker også tilbyder.