Business

Så gode er danske direktørers ansættelsesforhold

Danske direktører har i gennemsnit 8,9 måneders opsigelsesvarsel. Det er betydeligt mere end de ellers velstillede funktionærer.

Danske direktører har gennemsnitlig 8,9 måneders opsigelsesvarsel. Det er betydeligt mere end de ellers velstillede funktionærer.

Det viser en ny undersøgelse lavet af advokatfirmaet Kromann Reumert, som viser, det er godt at være dansk direktør. Ansættelsesforholdene giver nemlig favorable opsigelsesperioder.

De danske direktører har gennemsnitlig en opsigelsesvarsel på ikke mindre end 8,9 måneder, hvilket er hele 2,9 måneder mere end en funktionæransat med over med over hele ni års ansættelsesanciennitet.
Hvis direktørerne selv vil sige op, så har de derimod en opsigelsesfrist på hele 5 måneder, mens funktionærerne kan sige farvel til deres arbejdsplads efter kun en måned. Når funktionæren selv siger op, så ændrer anciennitet ikke på opsigelsesvarsels længde.

Børsnoterede virksomheders direktører topper

Det længste opsigelsesvarsel blandt erhvervslederne har direktørerne fra de børsnoterede danske virksomheder. Her har direktørerne hele 13,3 måneders opsigelsesvarsel, hvis direktøren bliver sagt op. Vælger direktøren her selv at gå, så må hun eller han vente hele 7,8 måneder, inden de kan forlade virksomheden.

Svært for direktørerne at skifte virksomhed

Mens almindelige lønmodtagere ofte frit kan skifte til en konkurrerende virksomhed, så er dette ikke nemt for direktørerne i de børsnoterede virksomheder. Hele 63 procent af denne gruppe har enten en kundeklausul, en konkurrenceklausul eller endda begge dele i deres ansættelseskontrakt.

Krav på fratrædelsesgodtgørelse

Af de samlede 237 direktører, der anonymt har deltaget i undersøgelsen havde hele 21 procent ret til en fratrædelsesordning. Direktørerne i de børsnoterede virksomheder er det dog hele 41 procent, der har retten til i en fratrædelsesordning i deres kontrakt.