Business

Bank for bank: Sådan går de mod Nykredit

13 pengeinstitutter tilbyder deres kunder løsninger for at imødekomme dem efter Nykredits stigninger i bidragssatser.

Nykredits stigning i bidragssatser rammer mange danskere, og i flere pengeinstitutter er de nu klar med tiltag for at holde på deres kunder.

TV 2 har i en rundringning talt med de pengeinstitutter, der udbyder Totalkredits realkreditlån, og af de 60 er 13 klar med – eller arbejder på – en løsning for deres kunder, der bliver ramt af disse stigninger.

Det er ikke alle pengeinstitutter, der har den færdige løsning klar, men over for TV 2 tilkendegiver de i hvilken retning, planen går.

- Årsagen er utilfredse kunder

Andre banker oplyser, at de afventer situationens udvikling, mens en gruppe står fast og siger, at de ikke ændrer noget over for deres kunder trods stigningerne fra Nykredit, der ejer Totalkredit.

En af de sparekasser, der tilbyder en anden løsning, er Sparekassen Kronjylland. Ifølge direktør Klaus Skjødt vil man stadig samarbejde med Totalkredit, men det nye lånetilbud sker som følge af mange utilfredse kunder:

- Det er selvfølgelig en masse henvendelser fra utilfredse kunder, som vi har i bøgerne, som gør, at vi har været nødt til at tænke i nye baner. Det er klart, at det er meget vigtigt for os, at vores kunder er tilfredse, og mange har efterspurgt et alternativ til Totalkredit, og det er det alternativ, vi nu laver, siger han til TV 2.

De 13 banker, andelskasser og sparekasser, der ændrer noget, gør følgende:

Arbejdernes Landsbank: Banken vil kompensere sine kunder ved at give en ”bonus” på 1000 kroner per lånte million for de kunder, der har realkreditlån via Totalkredit.

Danske Andelskassers Bank: Banken arbejder lige nu på et ”bank-alternativ” til Totalkredit.

Folkesparekassen: Sparekassen vil kompensere sine kunder ved at trykke rentesatserne ned.

Fælleskassen: Fælleskassen vil give pengeinstituttets eget overskud fra stigningen i bidragssatserne tilbage til deres kunder. Lige nu arbejder de på den tekniske del, der kan sikre tilbagebetaling.

Klim Sparekasse: Deres løsning er en kompensation til kunderne.

Lægernes Pensions Bank: Arbejder på at finde en løsning ved hjælp af kompensation til kunderne.

MERKUR, Den Almennyttige Andelskasse: Andelskassen vil lave en kompensationsmodel for deres kunder.

Nordfyns Bank: Banken vil tilbyde kunderne et alternativt lån uden om Totalkredit.

Sparekassen Kronjylland: Sparekassen vil tilbyde kunderne et alternativt lån uden om Totalkredit.

Pensam Bank: Banken vil give en kompensation til deres kunder, men mangler endnu den tekniske del.

Refsnæs Sparekasse: Vil give deres kunder en kompensation

Sparekassen Djursland: Sparekassen vil lave deres eget prioritetslån:

Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn: Vil give en rabat på omlægning til Totalkreditlån med lavere bidragssatser fra 5-6.000 kroner sat ned til 1.000 kroner.

Få et overblik over pengeinstitutternes udmeldinger: De grønne vil ændre, de hvide afventer, mens de røde ikke ændrer noget.