Business

Nyt Ravn Bane-selskab dømt ude af Banedanmark

Ravn Bane gik konkurs i mandags, nu bliver Jesper Ravns nye firma Ravn Bane 2016 IVS også afvist af Banedanmark, der havde sortlistet Ravn før.

Denne gang er det ikke en sortlistning fra Banestyrelsen, der truer Jesper Ravns nye firma Ravn Bane 2016 IVS.

Det er derimod det nye selskabs manglende prækvalifikation til at kunne byde på opgaver for Banedanmark.

Jesper Ravn havde allerede i begyndelsen af februar henvendt sig til Banedanmark, fordi han forventede, at Ravn Bane ville gå konkurs.

Jesper Ravn søgte dispensation hos det statslige selskab, fordi hans nye firma - Ravn Bane 2016 IVS - ikke havde de nødvendige prækvalifikationer til at kunne byde på opgaver for Banedanmark.

Banedanmark: Holder os til praksis på udbudsområdet

Ifølge Jesper Ravn burde det være en formsag, da det nye selskab har nemlig de samme medarbejdere som det gamle selskab, der tidligere har været prækvalificeret til at byde.

Det var dog ikke nok for Banedanmark, der forholder sig til normal praksis på udbudsområdet.

- Banedanmarks bemærkning hertil er, at det følger af praksis fra Klagenævnet for Udbud, at der skal være identitet mellem det selskab, der er blevet prækvalificeret og det selskab, der afgiver tilbud, skriver Banedanmark i en mail til Jesper Ravn.

- Banedanmark vil derfor desværre ikke have mulighed for at tage et tilbud i betragtning, hvis dette ikke er afgivet af det selskab, der er prækvalificeret.

Kravene til prækvalifikation betyder, at Jesper Ravns nye selskab først vil kunne byde på den samme opgave for Banedanmark, når den bliver udbudt igen om to år.