Business

Eksperter: Derfor skal topchefer ikke have bonus

Stop med bonusser til topchefer, de gavner ikke - tværtimod. Det mener professorer fra kendt business school.

Det skal være slut med bonusser til topledere, for de virker ikke, som de skal. Sådan mener to professorerne Dan Cable og Freek Vermeulen i Harvard Business Review.

Duoen fra London Business School ser en række problemer med bonusbaseret løn til topledere. Det er nemlig kun til rutinearbejde, at bonusser har en positiv effekt. På ledelsesetagen kan bonusser være direkte skadelige mener forskerne.

Det er fem kernepunkter, der får Cable og Vermeulen til at komme til denne konklusion, om bonusser, der har været en tiltagende del af ledernes løn siden 1970’erne.

1.Virksomhederne burde afskaffe resultatbaseret løn for deres ledere af den simple grund, at forskning viser, at bonusser kun virker til rutinearbejde. Bonusser gør nemlig kun resultat bedre, de forbedrer ikke kreative og innovative egenskaber hos lederen.

2.Ensidig fokus på resultater gør faktisk resultatet dårligere. Det er nemlig meget bedre for virksomheden og resultatet, hvis lederen er god til problemløsning, læring og besidder evnen til omstilling.

3.Motivation skal komme indefra og ikke fra bonussen. Det er kun, når lederen brænder for sit arbejde, at virksomheden får tilført den nødvendige kreativitet og innovation. Bonusser bidrager ikke med de kvaliteter.

4.Resulatbaseret løn er med til at virksomhederne bliver ledet uansvarligt. Lederne vil ifølge forskerne gøre næsten hvad som helst for at opnå deres bonus. Det kan være ved at forfalske resultater, rapporter og endda godkende usikre produkter. Cable og Vermeulen ser her og med en grund til at finanskrisen kunne opstå.

5.Topledelse er et kompleks job, derfor kan man ikke konkludere, at en bonus nødvendigvis er gavnlig for virksomheden. Det giver ikke mening kun at måle resultatet, når der er mange parametre, som en leder skal måles på.

De to forskere citerer i deres artikel Deutsche Banks CEO John Cryan, der fornyeligt har forhold sig netop til bonusser.

- Jeg har ingen ide om, hvorfor jeg blev tilbudt en bonus i min kontrakt. Jeg kan love, at jeg ikke vil arbejde, hverken mere eller mindre nogen given dag eller år, fordi man tilbyder mig en bonus, sagde John Cryan.


Dan Cable og Freek Vermeulen slår dog tydelig fast, at de ikke vil have mindre lønninger til toplederne. De vil bare have afskaffet bonusserne, hvilke de ikke ser som gavnlige.