Uro om Nykredit-prisstigninger breder sig: Bank dropper prisstigninger

Arbejdernes Landsbank går direkte imod Nykredits planer om at hæve priserne på realkreditlån. I stedet vil banken udbetale en bonus.

En af samarbejdspartnerne bag Totalkredit, som er ejet af Nykredit, gĂĄr nu direkte imod planerne om massive prisstigninger af boligejernes realkreditlĂĄn og vil annullere prisstingerne for bankens kunder.

Det er Arbejdernes Landsbank.

- Vi har besluttet at udbetale en bonus for de af vores bankkunder, der har Totalkredit-lĂĄn. Bonussen svarer til, at de prisstigninger der er bebudet stort set bliver annulleret, siger Arbejdernes landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen.

Ă…rlig bonus pĂĄ 1000 kroner

I gennemsnit vil bonussen for bankens boligkunder beløbe sig til 1000 kroner om ĂĄret per lĂĄnt million. Bonussen vil blive udbetalt hvert ĂĄr.

Kun de allermest risikable lĂĄn - de etĂĄrige rentetilpasningslĂĄn - er ikke omfattet af ordningen, men de andre lĂĄn med variabel rente og fastforrentede lĂĄn udløser refunderingen af prisforhøjelsen.

- Vi vil også gerne sende et stignal til kunderne om de de for at få bonussen skal vælge de lidt sikrere lån, siger Gert Jonassen.

Beslutningen kommer til at omfatte bankens 32.000 Totalkredit-kunder, og den er truffet af bankens bestyrelse.

- Vi frygter en kundeflugt, hvis vi ikke kommer med et tiltag, der annullerer prisstigningerne, siger Gert Jonassen.

Prisstigninger pĂĄ op mod 7500 kroner om ĂĄret

Han gĂĄr dermed direkte imod Nykredits koncernchef Michael Rasmussen, som omvendt ikke forventer massiv kundeafvandring.

Kunderne hos Nykredit og Totalkredit kan se frem til prisstigninger pĂĄ mellem 2500 og 7500 kroner om ĂĄret.

De øvrige realkreditinstitutter har ikke meldt prissstigninger ud endnu, og en protestforening med mere end 7500 kunder har startet et oprør mod Nykredits topchef Michael Rasmusssen, der har svaret igen ved at møde utilfredse kunder pĂĄ Facebook og pĂĄ en provinsturnĂ©.