Business

Flygigant skifter kurs efter flygtningekrisen: Satser nu på grænsekontrol

Den europæiske flyproducent Airbus skifter kurs og vil nu beholde division, der laver løsninger til grænsesikring.

Der er penge i flygtningestrømmen, og det får nu Airbus, der er en af verdens største flyproducenter, til at bremse et planlagt salg af en division, der leverer teknologi til grænseovervågning.

Tidligere var det kun lande som Saudi-Arabien, Qatar og Rumænien, der sikrede forretningen i den tidligere upopulære division, skriver den tyske avis Die Zeit.

Reuters fortalte i september 2014, at Airbus Defence and Space-enheder var sat til salg i 2014, men nu har Airbus altså skiftet mening i forhold til den del, der leverer teknologi til grænseovervågning.

Airbus' egen forklaring for årsagen til kursændringen er, at et større projekt i Saudi-Arabien endnu ikke er færdiggjort.

- Af denne grund har Airbus Defence and Space bestemt sig for at tage grænsesikringsdelen ud af salgspakken, lyder det i en fælles meddelelse fra enhedschef hos Airbus Berhard Gerwert og hans efterfølger Dirk Hoke.

I samme ombæring afviste en talsmand, at den stigende flygtningestrøm havde noget som helst med beslutningen at gøre.

- Beslutningen har intet med en mulighed for en ny højkonjunktur for grænsesikring at gøre. Det er for at lette salgsprocessen, lød det.

Salgsprisen for hele Airbus Defence and Space skønnes til omkring 7,5 milliarder kroner, og foreløbig har Airbus ifølge Zeit forhandlet med kapitalfondene KKR og Carlyle, lyder det.

Airbus Defence and Space betegner deres elektroniske grænsesikring, der har sloganet "Se uden at blive set", som passiv overvågning.