Business

Norsk butikskæde på vej til Danmark - lover 'aggressive priser'

Når XXL går ind i Danmark, bliver firmaet Nordens største forhandler af sportsudstyr. Screenshot / Screenshot

En norsk forhandler af sportsudstyr vil nu give danske kæder kamp til stregen.

Den hurtigt voksende norske sportsgigant XXL har nu rettet øjnene mod Danmark, og i løbet af 2016 vil kampen mod de danske kæder blive fløjtet i gang. Med sig har XXL, hvad de selv refererer til som ”aggressive priser” og masser af markedsføring. Det fremgår af det årsregnskab for 2015, som firmaet præsenterede fredag, skriver finans.dk.

I første omgang er der tale om en netbutik, hvor tøj, sko, cykler, fiskeudstyr og jagtudstyr blot er et lille udsnit af det, som større danske kæder som Sportsmaster og Intersport er oppe imod.

Men selvom mange af de danske sportsudstyrskæder i flere år har lidt under manglende omsætning, behøver øget konkurrence ikke at være en dårlig ting. Detailekspert Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia ser positivt på, at Danmark får en ny aktør inden for sportsudstyr.

- Forhåbentlig kan det være med til at skabe nytænkning i en branche, som har været traditionelt præget, og hvor der ikke har været megen innovation de senere år,« siger Dorte Wimmer, der er detailekspert fra Retail Institute Scandinavia, til finans.dk.

Hun tror også, at en positiv konsekvens kan være, at det er med til at skabe bedre priser for forbrugerne, flere tiltag og nye produkter.

En milliard forretning

XXL ejes af to norske brødre og havde sidste år en omsætning på 5,1 milliarder danske kroner. Udover XXL har brødrene også været med til at grundlægge elektronikkoncernen Elkjøp, der ejer elektronikkæden Elgiganten og 40 procent af Fona.

På trods af brødrenes grønne iværksætterfingre forventes XXL allerede inden den danske debut at give et underskud de første par år, som de dog regner med vil tjene sig selv ind efter fire til fem år.

Udover den kommende danske netbutik har selvskabet allerede 24 varehuse i Norge, 20 i Sverige og otte i Findland. Der er dog ingen fysiske XXL-butikker på vej til Danmark endnu.