Business

Mastercard vil bruge selfie som kode

Kreditkortkæmpen Mastercard vil erstatte koder med selfies eller fingeraftryk. Det skriver Financial Times.

I 14 lande vil brugere af Mastercard fra sommer kunne glemme koderne og i stedet tage et billede af sig selv, når der skal handles på nettet. Det skriver Financial Times.

Ifølge avisen kommer udrulningen efter succesfulde test i Holland og USA.

Den nye teknologi vil lade brugerne skanne deres fingeraftryk eller tage et billede af sig selv, når en handel på nettet skal godkendes. Billedet eller fingeraftrykket vil så blive sammenlignet med et, der ligger i en database.

- Forbrugerne elsker det, siger Mastercards chef for sikkerhed, Ajay Bhalla, ifølge Financial Times forud for en større teknikmesse i Barcelona.

Kom frem i oktober

Allerede i oktober kom det frem, at Mastercard arbejdede på den nye teknologi og testede den hos udvalgte brugere.

- I takt med, at verden bliver mere og mere digitaliseret, vil dette være næste bølge af teknologi, der ændrer brugeroplevelsen af at handle på nette, sagde Ajay Bhalla på det tidspunkt til USA Today.

For at bruge teknologien skal man hente en identifikationsapplikation til sin telefon. Når et køb skal verificeres, skal man åbne app'en og blinke, mens den tager et billede. Det for at undgå, at nogen bare holder et billede op foran telefonen.

Brugerne slipper for at huske lange koder

Det betyder til gengæld, at brugeren ikke behøver at huske en lang kode.

- I det meste af verden skal man bruge en kode for at handle på nettet. Det er et problem, fordi folk glemmer deres koder, sagde Ajay Bhalla.

Ud over billedgenkendelsen arbejder Mastercard på at mindske antallet af lovlige transaktioner på nettet, der bliver stoppet på grund af mistanke om snyderi.

Ifølge selskabet er værdien af lovlige transaktioner, der bliver stoppet, på 118 milliarder dollar om året, 13 gange så meget, som der bliver tabt til reel fusk.